Filmografie Kristin Scott Thomas

Biografie

Kristin Scott Thomas (Redruth, 24 mei 1960) is een Brits actrice. Ze werd in 1997 genomineerd voor een Academy Award voor haar hoofdrol in The English Patient. Meer dan vijftien andere filmprijzen werden haar daadwerkelijk toegekend, waaronder een BAFTA Award (voor Four Weddings and a Funeral), een European Film Award (voor Il y a longtemps que je t'aime) en de prijs voor de actrice van het jaar op het Hollywood Film Festival 2008. 
 
Thomas speelt zowel Engels- als Franstalige rollen. Haar jongere zus Serena Scott Thomas is sinds 1990 eveneens actief als actrice. 
 
Thomas was van 1987 tot 2005 getrouwd met François Olivennes. Samen met hem kreeg ze dochter Hannah (1988), zoon Joseph (1991) en zoon George (2000).

Filmografie Kristin Scott Thomas

Au bout des Doigts - Komedie
december 2018

Au bout des Doigts

Komedie Regie: Ludovic BernardMet: Lambert Wilson, Kristin Scott Thomas,...Piano is de geheime passie van Mathieu Malinski, iets waar hij niet over spreekt tegen de foute vrienden waar hij mee optrekt. Na een zoveelste kleine misdaad komt de redding voor Mathieu uit onverwachte hoek, en wordt hij gedropt in een wereld die helemaal vreemd voor hem is.
Bel Ami - Drama
februari 2012

Bel Ami

Drama Regie: Declan DonnellanMet: Robert Pattinson, Uma Thurman, Christina Ricci,...Georges Duroy (Robert Pattinson) is een jonge casanova van lage afkomst. Met zijn intelligentie en charmes windt hij alle vrouwen van verschillende klassen om zijn vinger. Eind negentiende eeuw reist hij door Parijs met als doel hoger op de sociale ladder te komen. Daar komt hij als snel terecht in... Verder lezen...
Contre toi - Drama
februari 2011

Contre toi

Drama Regie: Lola DoillonMet: Kristin Scott-Thomas & Pio MarmaiOvermand door verdriet ontvoert een jonge man de vrouwelijke chirurg die hij verantwoordelijk houdt voor de dood van zijn geliefde.Gedurende de gijzeling worden de twee heen en weer geslingerd tussen verschillende emoties; van de tragische gebeurtenis die tot de ontvoering leidde tot gevoelens van... Verder lezen...
Crime d'Amour - Thriller, Drama
augustus 2010

Crime d'Amour

Thriller, Drama Regie: Alain CorneauMet: Kristin Scott-Thomas, Ludivine Sagnier,...Het verhaal begint in een invloedrijke multinational waar Isabelle werkt. Na een vreselijke publieke vernedering door haar baas Christine, zint Isabelle op wraak. Het enige probleem is dat zij de ultieme verdachte is en ze dus niet zomaar kan overgaan tot actie.
Nowhere Boy - Drama
april 2010

Nowhere Boy

Drama Regie: Sam Taylor WoodMet: Aaron Johnson, Kristin Scott Thomas,...Nowhere Boy vertelt het verhaal van de jeugd van John Lennon. Liverpool, 1955. Lennon is een intelligente maar gevoelige tiener die gevangen zit tussen zijn Tante Mimi en zijn moeder. Hij probeert te ontsnappen aan de geheimen van zijn familie en in rock 'n roll vindt hij de ideale... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: