Filmografie Jelle Florizoone

Biografie

Jelle Florizoone (Oostende, 22 september 1995) is een Vlaams acteur. Hij speelde een hoofdrol in de film Noordzee, Texas en is te zien in de televisiereeks Rox. 
 
Als kind was Jelle een enorme filmliefhebber en daardoor kreeg hij al snel de droom om te gaan acteren. Hij studeerde woordkunst-drama in Brugge en in 2010 ging zijn droom in vervulling toen hij de hoofdrol in de Vlaamse film Noordzee, Texas mocht vertolken. De film ging op 14 maart 2011 in première. De prent speelt zich af in de jaren zeventig en brengt een liefdesgeschiedenis tussen twee jongens. 
 
In januari 2011 nam hij deel aan de castings van Studio 100 om een vervolg aan het begin te bouwen. Hierdoor kreeg hij de kans om mee te spelen in een nieuwe fictiereeks, Rox, uitgezonden op Ketnet. Deze jeugdserie verscheen voor het eerst op televisie op 5 december 2011. Hierin speelt hij de rol van de grappige en puberale computerfreak Rick. 
 
2011 werd voor Jelle de doorbraak en daarom kreeg hij de titel 2e Beste Vlaamse Acteur 2011 en 5e Beste Filmrevelatie 2011 volgens de jaarlijkse peiling van de Vlaamse Film. 
 
In 2012 kwam Allez, Eddy!, de debuutfilm van Gert Embrechts, in de zalen. Hierin speelde Florizoone een kleine bijrol en niet veel later speelde hij de hoofdrol in de korte film Corps Perdu van Lukas Dhont. Zijn volgende langspeler was er 1 van de befaamde regisseur Stijn Coninx genaamd Marina, een film over het leven Rocco Granata. Hierin speelt hij de rol van Ward, een kerel met een eigenzinnige wil.

Filmografie Jelle Florizoone

Marina - Drama
november 2013

Marina

Drama Regie: Stijn ConinxMet: Matteo Simoni, Chris Van den Durpel, Ludo Hellinx,...Italië 1948. De 10-jarige Rocco groeit op in een prachtig maar arm bergdorpje in Calabrië, tot zijn vader Salvatore op een dag beslist om op zoek te gaan naar een betere toekomst voor zijn gezin. Hij vertrekt naar het beloofde land, België, om daar op korte tijd veel geld te verdienen in de... Verder lezen...

Nieuws over Jelle Florizoone

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: