Filmografie Kevin Costner

Biografie

Kevin Michael Costner (Lynwood, Californië, 18 januari 1955) is een Amerikaans filmacteur en -regisseur, die ook zelf films produceert. 
Costners grootste hit was Dances with Wolves, waar hij niet alleen de hoofdrol in had, maar die ook door hem geregisseerd werd, en waarvan hij één van de twee producenten was. De film werd in 1990 genomineerd voor 12 Oscars en won er uiteindelijk zeven. 
 
De sciencefiction-films Waterworld en The Postman, waarin Costner de hoofdrol speelde, flopten echter. The Postman kreeg in 1997 zelfs een 'Golden Raspberry'. 
 
Costner heeft een ster in de Hollywood Walk of Fame.

Filmografie Kevin Costner

Mr Brooks - Thriller
oktober 2007

Mr Brooks

Thriller Regie: Bruce A. EvansMet: Kevin Costner, William Hurt, Demi Moore,...Earl Brooks (Kevin Costner) is een succesvol zakenman, een vrijgevige filantroop en een liefdevolle echtgenoot en vader. Op het eerste zicht de perfecte man dus. Maar Mr. Brooks heeft een donker geheim: hij is ook een berucht moordenaar ! Niemand had hiervan een vermoeden. Maar als Mr. Brooks zich... Verder lezen...
JFK
januari 1991

JFK

 Regie: Oliver StoneMet: Kevin Costner, Kevin Bacon, Tommy Lee Jones1963: Jim Garrison neemt de taak op zich om de moord op president John F. Kennedy in Texas te onderzoeken. Garrison staat erg argwanend ten opzichte van het officiële verhaal dat door de FBI verteld wordt. Wat hij al weet, en wat hij vervolgens allemaal ontdekt, zorgt ervoor dat hij begint te... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: