Infos

Synopsis

Het verhaal van Katherine Johnson, Dorothy Vaughn en Mary Jackson. Drie briljante Afro-Amerikaanse vrouwen die werken bij NASA. Ze weten belangrijke wiskundige data te leveren om de eerste succesvolle ruimtemissie te realiseren. Deze prestatie zou het vertrouwen van de natie herstellen en zou mensen, ongeacht ras of geslacht, inspireren om groots te dromen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Video's van "Hidden Figures"

VOD

Laden en bekijken Hidden Figures met VOD.

Fotogalerij "Hidden Figures" (7)

Hidden Figures - Foto 1 Hidden Figures - Foto 2 Hidden Figures - Foto 3 Hidden Figures - Foto 4 +2Hidden Figures - Foto 5 Hidden Figures - Foto 6 Hidden Figures - Foto 7

Mening van de pers

Bruzz
Review: Hidden Figures
Obama-blues? Hij mag dan wel uit het Witte Huis vertrokken zijn, het is opvallend hoeveel films er onder zijn ambtstermijn in Hollywood zijn gemaakt met een hoopvolle kijk op de walgelijke traditie van rassenscheiding. LJ © BRUZZ Verder lezen
Filmmagie
Review: Hidden Figures
HIDDEN FIGURES (met als ondertitel ‘Figuren in de schaduw’) weet zeer juist de sfeer van begin jaren 60 op te roepen, een klimaat van rassensegregatie (“color people”) maar ook van ongebreideld optimisme, van “hard werken en dan komen we er wel”. Dat straalt de sfeervolle en discreet gebruikte zwarte muziek van Pharell Williams uit, samen met de retro production design en de integratie van de historische beelden van de Spoetnik met het hondje Laika en Joeri Gagarin als kosmonaut(en) en de... Verder lezen

Mening van bloggers

Mening van de toeschouwers

 • Aanvullende mening
  Men heeft voldoende aandacht besteed aan de apartheid die in de jaren 60 bestond in de VS. Iemand die tot de negergemeenschap behoorde moest zich dubbel bevestigen om door de blanken aanvaard te worden!

 • Zeker een topfilm!
  Een zeer goede acteerprestatie van de 3 hoofdrolspeelsters. Tot hiertoe een vrij onbekend deel in de geschiedenis van de verenigde staten. Verveelt geen ogenblik, met de nodige romantiek, zeer aangename negermuziek gekozen voor de film. Verdient zeker een Oscar!

 • Niet zo gekend waar verhaal.
  Hidden Figures is een 2016 Amerikaanse biografische drama film, gebaseerd op de non-fictie boek met dezelfde naam door Margot Lee Shetterly over vrouwelijke Afrikaanse-Amerikaanse wiskundigen bij NASA. Het was gekozen door de National Board of Review als een van de top tien films van 2016 en is genomineerd voor verscheidene prijzen, ingesloten drie Oscars, voor Best Picture, Best Adapted Screenplay en Best Supporting Actress voor Spencer, en twee Golden Globes, Best Supporting Actress (Spencer) en Best Original Score. Het won de Screen Actors Guild Award voor Outstanding Performance door een Cast in een Motion Picture. 
   
  Historische juistheid: 
  -De films tijdlijn compacteerd eerdere evenementen in hun echte leven loopbaan. 
  -De Space Task Group was geleid door Robert Gilruth, niet Al Harrison die was gecreërd te simpliferen een meer komplex management structuur. Vivian Mitchell en Paul Stafford zijn composities van verscheidene team leden reflecteren gemeenschappelijke sociale beelden en gedragingen van die tijd. Karl Zielinski is gebaseerd op Mary Jackson's mentor Kazimierz “Kaz” Czarnecki. 
  -John Glenn heft specifiek gevraagd voor Johnson te verifiëren de IBM berekeningen, nogthans zij had meerdere dagen voor de lancering datum de tijd te completeren van het proces. 
  -"In hartverwarmende, publieks-bevallende wijze, Hidden Figures viert overzien –en cruciaal- contributies van een pivoterend moment in Amerikaanse geschiedenis. "

 • Uw mening

  Nog 10 tekens vóór het plaatsen
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen.

  Al het nieuws over "Hidden Figures"

  Laureaten SAG-awards halen zwaar uit naar Trump - Actueel

  Laureaten SAG-awards halen zwaar uit naar Trump

  Tijdens de uitreiking van de Screen Actors Guild Awards in Hollywood hebben verschillende laureaten gisterenavond het migratiebeleid van president Donald Trump bekritiseerd. Gastheer Ashton Kutcher zette tijdens zijn openingsmonoloog alvast de toon door de acteurs, de televisiekijkers en "iedereen... Verder lezen...

  "Hidden Figures" is geselecteerd in...

  Andere films nu in de bioscoop...

  Beast - Drama

  Beast

  Drama 

  Newsletter

  Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

  Trailers

  Onze selecties

  Wedstrijden