Filmografie Sally Field

Biografie

Sally Margaret Field (Pasadena (Californië), 6 november 1946) is een Amerikaans actrice. 
 
Field groeide op in een Hollywood familie. Haar ouders zijn actrice Margaret Field en Richard Dryden Field, een verkoper. Haar ouders scheidden toen ze vijf jaar oud was en haar moeder hertrouwde met voormalig stuntman en western-acteur Jock Mahoney. 
 
Ze begon halverwege de jaren zestig in de televisieserie Gidget als een jongensverslindend surf-meisje. 
 
In 1967 deed ze auditie voor de rol van "Elaine Robinson" in The Graduate, maar moest de rol afstaan aan Katharine Ross. 
 
Daarna werd ze de ster in The Flying Nun (1967-70) en The Girl with Something Extra 1973-74. 
 
Omdat ze meestal comedy-karakters speelde, werd ze niet gezien als iemand die ook serieuze rollen aankon. In 1976 liet Field eindelijk zien dat ze dat ook kon in de televisiefilm Sybil, waarin ze een karakter speelde met een meervoudige-persoonlijkheidsstoornis. Ze won voor deze rol een Emmy Award in 1977. 
 
In 1979 speelde ze een vakbondsleider in Norma Rae en won de Academy Award voor Beste Actrice. Ze won nog een Oscar in 1984 voor haar rol in Places in the Heart' 
 
Ze heeft in vele films grotere en kleinere rollen gehad, waaronder in Mrs. Doubtfire (1993) en Forrest Gump (1994). In 1991 speelde ze een rol in Not Without My Daughter; het waar gebeurde verhaal van Betty Mahmoody, die met haar dochter probeerde weg te komen uit het Iran van na de Islamitische revolutie, zonder de goedkeuring van haar man. 
 
Op televisie had Field een terugkerende rol in ER, waarvoor ze een Emmy won in 2001. 
 
Field had vele jaren een relatie met Burt Reynolds, maar aanvaardde nooit zijn aanzoeken tot een huwelijk. Ze trouwde eerst met Steven Craig van 1968 tot 1975. In 1984 trouwde ze met Alan Greisman, maar scheidde weer van hem in 1993. Field heeft twee zoons uit haar eerste huwelijk (één van hen is romanschrijver Peter Craig) en een derde zoon uit haar tweede huwelijk.

Filmografie Sally Field


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: