Filmografie Christopher Plummer

Biografie

Arthur Christopher Orme Plummer (Toronto (Ontario), 13 december 1929) is een Canadees acteur en toneelschrijver. 
 
Plummer is geboren in Toronto, Ontario, Canada en de zoon van Isabella Mary (meisjesnaam: Abbott)en John Orme Plummer. Tevens is hij de achter-kleinzoon van de Canadese Minister-President Sir John Abbott. Plummer was enig kind. Zijn ouders scheiden kort na zijn geboorte, en hij werd grootgebracht in het huis van de familie Abbott in Senneville, Quebec, buiten Montreal. 
 
In 1956 trouwde hij met actrice Tammy Grimes en ze kregen samen een dochter op 23 maart 1957. Ze noemden haar Amanda, naar het karakter Amanda Payne, welke haar moeder had gespeeld in Noel Coward's, 'Private Lives'. Amanda werd ook actrice, wat als resultaat had dat Christopher, Tammy en Amanda de enige familie was die een Tony award hebben gewonnen voor hun werk in het theater. Zowel Christopher's als Tammy's carrière vroegen echter teveel van hun aandacht, wat resulteerde in hun scheiding in 1960. 
 
In 1969 ontmoette hij Elaine Regina Taylor tijdens de opnames van 'Lock Up Your Daughters'. Ze werden verliefd en trouwden in 1970.

Filmografie Christopher Plummer

Beginners - Drama
augustus 2011

Beginners

Drama Regie: Mike MillsMet: Ewan McGregor, Christopher Plummer,...Oliver (Ewan McGregor) ontmoet de onvoorspelbare Anna (Mélanie Laurent), enkele maanden na de dood van z'n vader Hal (Christopher Plummer). Deze nieuwe liefde overspoelt Oliver met herinneringen aan z'n vader die - na een huwelijk van 44 jaar - op 75-jarige leeftijd eindelijk uit de kast kwam als... Verder lezen...
Up - Actie, Animatie Film
oktober 2009

Up

Actie, Animatie Film Regie: Pete Docter & Bob PetersonEen 70 jaar oude man leeft eenzaam in zijn huisje. Hij wordt vrienden met een jonge padvinder en beleeft met hem allerlei avonturen waarin ze rond de wereld reizen en vechten met monsters en criminelen.
National Treasure - Avontuur
januari 2005

National Treasure

Avontuur Regie: Jon TurtletaubMet: Nicolas Cage, Diane Kruger, Harvey Keitel,...Benjamin Franklin Gates komt uit een familie vol schattenzoekers. Allen hebben ze hetzelfde doel gehad: een oorlogsbuit die na de Revolutie door de Founding Fathers verstopt is. Ben staat op het punt om de schat te vinden, maar hij krijgt concurrentie van de FBI, die ook op de kist uit zijn.
Lucky Break
augustus 2003

Lucky Break

 Regie: Peter CattaneoMet: James Nesbitt, Olivia Williams, Timothy Spall,...Er is duidelijk iets aan de hand in de gevangenis van Long Rudford. De ruwe kerels van de B-vleugel lijken plots ‘watjes' geworden te zijn. Ze trekken kostuums aan, zetten pruiken op en volgen zang-en danslessen. Ze laten zich volledig meeslepen door een heel erg amaturistische musical,... Verder lezen...
Somewhere in Time

Somewhere in Time

 Regie: Jeannot SzwarcMet: Christopher Reeve, Jane Seymour,...Toneelschrijver in spe Richard Collier ontmoet tijdens zijn afstudeeropvoering een oude vrouw die hem een horloge kado geeft en fluistert: 'kom bij me terug'. Jaren later, onder invloed van een writer's block, logeert hij in een oud hotel waar hij in een vitrine een 70 jaar oude foto van een mooie... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: