Filmografie Shia LaBeouf

Biografie

Shia LaBeouf is een Amerikaans acteur en komiek. Nadat hij opgroeide in Californië werd hij bekend als acteur in de televisieserie Evan Stevens. Hij maakte de omslag naar filmrollen met Holes, een financieel groot succes. Recent speelde hij in de Hollywoodfilms Constantine en The Greatest Game Ever Played. In 2007 en 2008 speelde hij in een aantal grote films spelen, waaronder Disturbia, Transformers en Indiana Jones 4. 
 
Shia LaBeouf werd geboren in Los Angeles als als enig kind van vader Jeffrey LaBeouf, een voormalig pantomimeacteur en rodeoclown, en moeder Shayna Saide, een danseres en ballerina. Hij komt uit een grote artiestenfamilie. Later scheidden zijn ouders en groeide hij op bij zijn moeder in Echo Park, Los Angeles. Al vroeg in zijn jeugd begon hij met optreden, vooral als stand-upcomedian. Later in zijn jeugd zat hij op Alexander Hamilton High School en volgde hij een kunstopleiding. 
 
Volgens LaBeouf wilde hij oorspronkelijk geen acteur worden, maar door de scheiding van zijn ouders kwam hij in dat wereldje terecht. Hij werd relatief bekend toen hij Louis Stevens speelde in de wekelijkse televisieserie Even Stevens op de zender Disney Channel. Hij werd genomineerd voor een Daytime Emmy Award. In de periode dat hij bij "Even Stevens" was hij ook af en toe te zien met sketches in het tv-programma The Tonight Show with Jay Leno. In 2003 speelde hij in de Disneyproductie Holes waarin hij de rol van hoofdpersoon Stanley speelde, tegenover de acteurs Sigourney Weaver, Join Voight en Tim Blake Nelson. De film was een financieel succes. In 2004 had hij een klein rolletje in de sciencefictionfilm I, Robot. In 2005 was hij te zien in de horrorfilm Constantine, tegenover Keanu Reeves en Rachel Weisz. Het jaar erna speelde hij in de dramafilm Bobby. 
 
Op 13 april 2007 kwam de thriller Disturbia uit, waarin LaBeouf een tiener speelt die onder huisarrest staat en zijn buurman verdenkt van moord. LaBeoufs prestatie in die film werd positief ontvangen.  
 
In 2007 en 2008 speelt LaBeouf in veel uiteenlopende rollen. In de zomer van 2007 kwam de animatiefilm Surf's Up uit, waarin hij de stem van Cody Maverick inspreekt. Hij zal ook te zien zijn in de actiefilm Transformers van Michael Bay. 
In 2008 is hij te zien als de sidekick van de vierde Indiana jones-film: Indiana Jones and the Kingdom of the Cristall Skull.

Filmografie Shia LaBeouf

Borg/McEnroe - Drama
november 2017

Borg/McEnroe

Drama Regie: Janus Metz PedersenMet: Shia LaBeouf, Stellan Skarsgård, Tuva NovotnyDe relatie en rivaliteit tussen Bjorn Borg en John McEnroe tijdens het Wimbledon toernooi van 1980. Hun finale werd omschreven als "When Ice met Fire". Via flashbacks vernemen we hoe beide spelers uitgroeiden tot de sterren van hun sport. De jonge Björn wordt trouwens vertolkt door de zoon van Borg.
Fury - Oorlogfilm, Actie, Drama
oktober 2014

Fury

Oorlogfilm, Actie, Drama Regie: David AyerMet: Brad Pitt, Logan Lerman, Shia LaBeoufApril 1945. De geallieerden maken hun laatste zet in het Europese strijdtoneel. De meedogenloze sergeant Wardaddy (Brad Pitt) heeft de opdracht met vier soldaten op een dodelijke missie te gaan met een Sherman tank achter de vijandelijke linies. Met weinig mankracht en wapens proberen Wardaddy en... Verder lezen...
Lawless - Politie, Drama
september 2012

Lawless

Politie, Drama Regie: John HillcoatMet: Tom Hardy, Shia LaBeouf, Guy PearceDeze handel zal snel tot een zeer succesvolle onderneming uitgroeien met behulp van lokale crimineel Floyd Banner (Gary Oldman). Hiermee halen ze zich echter wel de woede op de hals van corrupt special agent Rakes (Guy Pearce), die een gewelddadige werkwijze niet schuwt bij het naleven van de wet.... Verder lezen...
Disturbia - Thriller, Drama
augustus 2007

Disturbia

Thriller, Drama Regie: DJ CarusoMet: Carrie-Ann Moss, Shia LaBeouf, David Morse,...Na de dood van zijn vader verandert Kale Brecht (LaBeouf) in een norse, teruggetrokken en verwarde jongen. De situatie loopt uit de hand en Kale wordt veroordeeld tot huisarrest. Zijn moeder, Julie (Moss), werkt dag en nacht om zichzelf en haar zoon te onderhouden, maar als ze thuiskomt, stuit ze... Verder lezen...
Holes - Avontuur
februari 2004

Holes

Avontuur Regie: Andrew DavisMet: Sigourney Weaver, Jon Voight, Patricia Arquette,...Un garçon, accusé à tort d'avoir volé une paire de baskets, est envoyé dans un camp de détention pour mineurs du Texas afin d'y purger une peine d'un an et demi. Ce dernier, comme d'autres adolescents de son âge, sera forcé par une gardienne de prison de creuser des trous soit-disant pour se forger... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: