Alec Baldwin

Filmografie Alec Baldwin

Geboortedatum: 03/04/58 (62 jaar)
Jongensnaam: Alexander Rae "Alec" Baldwin III

Biografie

Alexander Rae Baldwin III (Massapequa, New York, 3 april 1958) is een Amerikaans filmacteur. Hij is de oudste van de vier gebroeders Baldwin. In 2004 werd hij genomineerd voor een Academy Award voor zijn bijrol in The Cooler. Baldwin kreeg daarnaast meer dan twintig filmprijzen daadwerkelijk toegekend, waaronder een Emmy Award in 2008 en Golden Globes in 2007 en 2009 (alle drie voor 30 Rock). 
 
Baldwin is het tweede uit een gezin van zes kinderen. Zijn vader is leraar en footballcoach. Hij heeft drie broers, William, Stephen en Daniel, en twee zussen, Jane en Elisabeth. Zijn Lees de volledige biografie n drie broers werden ook filmacteur. Baldwin heeft een major politicologie behaald aan de George Washington-universiteit studeerde drama aan de New York University en de Lee Strasberg Theatre Institute. 
 
Baldwin trouwde op 19 augustus 1993 met actrice Kim Basinger. Ze kregen op op 23 oktober 1995 samen dochter Ireland Eliesse 'Addie' Baldwin. Baldwin en Basinger gingen in 2000 uit elkaar en zijn in 2002 gescheiden. De twee zijn sindsdien verwikkeld in een strijd om de voogdijschap over hun dochter, waarbij Basinger Baldwin beschuldigt van mishandeling. Ook zou hij volgens haar moeite hebben zijn woede onder controle te houden. Na hun scheiding had Baldwin relaties met Kristin Davis en Tatum O'Neal

Filmografie Alec Baldwin

The Cooler - Drama

The Cooler

Drama 
augustus 2004
The Cat in the Hat - Komedie

The Cat in the Hat

Komedie 
maart 2004
Along came Polly - Komedie

Along came Polly

Komedie 
maart 2004