Infos

Geregisseerd door : Richard Curtis
In de zalen vanaf: 6 november 2013
Speelduur: 123 minuten
Land : Verenigde Staten (2012)
Originele taal: Engels

 Synopsis

Op zijn 21ste ontdekt Tim Lake (Domhnall Gleeson) dat hij door de tijd kan reizen. 
 
Na het zoveelste teleurstellende oudejaarsfeestje krijgt Tim van zijn vader (Bill Nighy) te horen dat alle mannen in hun familie door de tijd kunnen reizen. Tim kan de geschiedenis niet veranderen, maar wel wat hij zelf meemaakt en meegemaakt heeft. Hij besluit om zijn leven wat leuker te maken... met een vriendin. Jammer genoeg loopt dat niet zo vlotjes als verwacht. 
 
Wanneer Tim van de kust van Cornwall naar Londen verhuist voor een stage als advocaat, ontmoet hij de mooie, maar onzekere Mary (Rachel McAdams). Ze worden verliefd, maar een ongelukkige fout bij het tijdreizen zorgt ervoor dat hij haar nooit ontmoet heeft. Ze blijven elkaar steeds voor het eerst ontmoeten tot hij uiteindelijk na veel doordachte tijdreizen haar hart verovert. 
 
Dankzij zijn gave doet Tim het perfecte romantische huwelijksaanzoek, vermijdt hij op zijn bruiloft de vreselijke speeches van zijn getuige, redt hij de carrière van zijn beste vriend en bevalt zijn vrouw toch in het ziekenhuis ondanks de erg lange file op Abbey Road.  
 
Naarmate zijn rare leventje vordert, merkt Tim dat hij met zijn unieke gave de zorgen en de goeie en slechte tijden die je in elke familie hebt, niet kan vermijden. Tijdreizen heeft zijn beperkingen en kan bovendien ook gevaarlijk zijn. About Time is een komedie over liefde en tijdreizen waarin blijkt dat tijdreizen eigenlijk niet nodig is om ten volle van het leven te genieten.

 Meningen

 Al het nieuws over "About Time"

About Time - Bespreking
Bespreking

About Time

Veelbelovend uitgangspunt, charmant verhaaltje en sympathieke acteurs maar ook oversentimenteel, veel te lang uitgesponnen en wanhopige tranentrekkerij. Richard Curtis zal het nooit leren. Verder lezen...

 Andere films nu in de bioscoop...

Blade Runner - Science-Fiction
4

Blade Runner

Science-Fiction Regie: Ridley ScottMet: Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young,...Los Angeles, 2019: Deckard (Ford) is een Blade Runner: een politieagent die ingezet wordt om "Replicants" (androïden) uit te schakelen. Hij wil eigenlijk stoppen, maar moet z'n baantje weer oppakken als er 5 replicants de controle over een ruimteschip weten te krijgen, en terugkeren naar Aarde.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: