About Time : de Top 5 van romantische komedies die in de tijd reizen - Dossier Cinema

    

Wanneer de paus van de romcom, Richard Curtis, aan wie we Notting Hill, Four Weddings and a Funeral en Love Actually te danken hebben, zich toespitst op tijdreizen dan is het resultaat About Time, een heel mooi liefdesverhaal, dat een ondeugend spel speelt met de kalender. Een unieke film die ons tegelijkertijd doet denken aan de klassiekers uit het genre, want inderdaad, de romantische komedie heeft zich, in het verleden, al eens vaker gewaagd aan het concept van tijdreizen. Hieronder onze Top 5:

5. Kate and Leopold

Een ernergieke New Yorkse uit de XXIste eeuw en een hertog uit de XIXe eeuw staan oog in oog met elkaar, als gevolg van een scheur in de tijd waarbij Leopold naar het New York van tegenwoordig meegevoerd word. Gescheiden door verschillende decennia hebben de twee toch één gemeenschappelijk punt: ze geloven niet meer in de grote liefde, maar.... een brave, kleine romance, een beetje onnatuurlijk, maar al bij al toch leuk om te volgen.

4. The Time Traveler’s Wife

Een ongelofelijk verhaal, over de onmogelijke liefde tussen Claire en Henry. Laatstgenoemde is wel degelijk een tijdsreiziger. Hij heeft een genetische afwijking waardoor hij verplicht wordt te leven in een ander tijdcontinuüm. Terwijl hij geen controle heeft over dit fenomeen komt en gaat hij, van decennium naar decennium... Uiterst origineel, zelfs al is het resultaat soms wat gepolijst, en de moeite waard voor Rachel McAdams, die we ook terugvinden in About Time.

3. The Lake House

Sandra Bullock en Keanu Reeves zijn de helden van deze romantische fabel : twee huurders van éénzelfde huis, aan de rand van een meer in de Wisconsin, houden contact met elkaar via briefwisseling. Beiden leven in een andere tijd, gescheiden door 2 jaar. Dit tijdsoverschrijdende liefdesverhaal is een klassieker geworden bij de liefhebbers van het genre.

2. Camille Redouble

Het geweldige verhaal van Noémie Lvovsky dat menig kijker versteld heeft doen staan tijdens 2012. We volgen het leven van Camille, die zopas verlaten werd door haar man en die tijdens oudejaarsavond terugreist in de tijd, tot in de jaren ’70. Camille keert terug in de huid van haar jongere zelf, maar dan wel met de volwassenheid van een 40-jarige vrouw. Ze gaat er alles aan doen om de slechte keuzes te veranderen die haar geleid hebben tot haar ongelukkige bestaan in het heden/de toekomst...

1.  Midnight in Paris

Ook Woody Allen heeft zijn eigen tijdreizende romantische komedie . Gepassioneerd door het Parijs van de roaring twenties, bevindt Gil, een Amerikaan, zich plot, iedere avond, in de jaren 1920. Daar ontmoet hij F. Scott Fitzgerald, Cole Porter, Ernest Hemingway, Salvador Dali, en Henri Matisse... Maar Gil gaat ook verliefd worden op Adriana, die in die jaren ’20 leeft en de muze is van Picasso. Enkel dat Adriana zelf ook van het verleden droomt, de tijd van de Belle Epoque... Marion cotillard en Owen Wilson schitteren in deze klassieker.

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Al het nieuws cinema