James Franco over beschuldigingen seksueel wangedrag: "Geen idee wat ik haar heb aangedaan" - Actueel Cinema

    
Actueel
James Franco over beschuldigingen seksueel wangedrag:

James Franco heeft in 'The late show with Stephen Colbert' beschuldigingen van seksuele intimidatie afgewezen die tegen hem werden geuit naar aanleiding van zijn winst op de Golden Globes. De acteur zegt dat de beweringen op Twitter "niet kloppen". 

Zondagavond won Franco de Golden Globe voor 'beste acteur in een musical of comedy' voor zijn rol als Tommy Wiseau in 'The Disaster Artist'. Zijn vreugde was echter van korte duur. Bijna onmiddellijk na de overwinning beschuldigen drie verschillende actrices Franco op Twitter van grensoverschrijdend gedrag. Sarah Tither-Kaplan verweet hem onder meer hypocrisie omdat hij tijdens de Golden Globes-ceremonie een #TimesUp-speld droeg. Die pin verwijst naar een organisatie die door verschillende actrices werd opgericht om slachtoffers van seksueel geweld bij te staan. Violet Paley trok tegen de acteur van leer met een expliciete tweet: "Herinner je je die keer dat je in een auto mijn hoofd naar beneden duwde, naar je ontblote penis toe?" Ook actrice Ally Sheedy was een van diegenen die na de overwinning hun ongenoegen uitten, in een aantal tweets die sindsdien zijn verwijderd. "Ik heb geen idee waarom ze zo overstuur was," zei Franco daarover gisteren. De acteur was gisteravond te gast bij talkshowhost Stephen Colbert, die uiteraard het schandaal ter sprake bracht. "Er zijn sommige dingen op Twitter verschenen. Ik heb ze niet gelezen, ik heb er wel van gehoord. Ik heb geen idee wat ik Ally Sheedy heb aangedaan", luidde Franco's reactie. Ondankt het feit dat hij de aantijgingen met klem ontkent, benadrukte Franco expliciet dat hij het een goede zaak vindt dat vrouwen met hun verhaal naar buiten durven te komen. "De dingen waarvan ik heb gehoord dat ze op Twitter staan, zijn niet correct, maar ik steun volmondig mensen die getuigenissen brengen en eindelijk een stem krijgen, want lange tijd hadden ze die niet. Ik wil hen dus niet de mond snoeren."

The New York Times heeft alvast actie ondernomen: een door de krant gesponsord evenement rond 'The Disaster Artist' is intussen afgelast. De krant verwijst daarbij naar de recente beschuldigingen. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Al het nieuws cinema

Sesamstraat-acteur Caroll Spinney op pensioen - Actueel

Sesamstraat-acteur Caroll Spinney op pensioen

Caroll Spinney, de man die Big Bird en Oscar het Moppermonster gestalte geeft in de Amerikaanse versie van Sesamstraat, gaat na 50 jaar werken met pensioen. Dat heeft de acteur laten weten aan de Amerikaanse pers.
Einde van Orange Is The New Black in zicht - Actueel

Einde van "Orange Is The New Black" in zicht

Het zevende seizoen van "Orange Is The New Black" is meteen het laatste. Dat melden de makers en acteurs van de populaire Netflix-serie in een video op Twitter. Het laatste seizoen wordt volgend jaar uitgezonden.
Proces Harvey Weinstein aangespannen door Ashley Judd start in 2020 - Actueel

Proces Harvey Weinstein aangespannen door Ashley Judd start in 2020

De rechtszaak die door de Amerikaanse actrice Ashley Judd is aangespannen tegen filmbaas Harvey Weinstein, start begin 2020. Judd beschuldigt Weinstein ervan misbruik van haar te hebben gemaakt en haar haar filmcarrière te hebben beschadigd.
Claire Foy last acteerpauze in - Actueel

Claire Foy last acteerpauze in

Claire Foy, bekend van haar rol als Queen Elizabeth in 'The Crown', zal in de nabije toekomst niet meer op het scherm te zien zijn. De actrice heeft besloten om een pauze in te lassen.
Verne Troyer beroofde zichzelf van het leven - Actueel

"Verne Troyer beroofde zichzelf van het leven"

Verne Troyer, de 81 centimeter lange acteur, is eerder dit jaar om het leven gekomen door zelfdoding. Dat schrijven Amerikaanse media op basis van het rapport van de lijkschouwer.
Film Fest Gent opent met regenboogkleurige loper voor 'Girl' - Actueel

Film Fest Gent opent met regenboogkleurige loper voor 'Girl'

In Gent rolt het filmfestival een regenboogkleurige loper uit voor de première van 'Girl', de bekroonde langspeelfilm van regisseur Lukas Dhont. Het drama over een 15-jarig meisje dat geboren is in het lichaam van een jongen, gaat op de 45ste editie van Film Fest Gent in première. De regisseur... Verder lezen...
Bradley Cooper wil opnieuw op Glastonbury staan - Actueel

Bradley Cooper wil opnieuw op Glastonbury staan

Nu de geruchtenmolen over de line-up van Glastonbury op volle toeren draait, heeft ook acteur Bradley Cooper zijn wens uitgesproken om op de affiche te prijken. In 2017 verscheen hij reeds op het beroemde Pyramid Stage, als onderdeel van de opnames van zijn recente film 'A Star Is Born'. Nu zou hij... Verder lezen...