James Franco over beschuldigingen seksueel wangedrag: "Geen idee wat ik haar heb aangedaan" - Actueel Cinema

    
Actueel
James Franco over beschuldigingen seksueel wangedrag:

James Franco heeft in 'The late show with Stephen Colbert' beschuldigingen van seksuele intimidatie afgewezen die tegen hem werden geuit naar aanleiding van zijn winst op de Golden Globes. De acteur zegt dat de beweringen op Twitter "niet kloppen". 

Zondagavond won Franco de Golden Globe voor 'beste acteur in een musical of comedy' voor zijn rol als Tommy Wiseau in 'The Disaster Artist'. Zijn vreugde was echter van korte duur. Bijna onmiddellijk na de overwinning beschuldigen drie verschillende actrices Franco op Twitter van grensoverschrijdend gedrag. Sarah Tither-Kaplan verweet hem onder meer hypocrisie omdat hij tijdens de Golden Globes-ceremonie een #TimesUp-speld droeg. Die pin verwijst naar een organisatie die door verschillende actrices werd opgericht om slachtoffers van seksueel geweld bij te staan. Violet Paley trok tegen de acteur van leer met een expliciete tweet: "Herinner je je die keer dat je in een auto mijn hoofd naar beneden duwde, naar je ontblote penis toe?" Ook actrice Ally Sheedy was een van diegenen die na de overwinning hun ongenoegen uitten, in een aantal tweets die sindsdien zijn verwijderd. "Ik heb geen idee waarom ze zo overstuur was," zei Franco daarover gisteren. De acteur was gisteravond te gast bij talkshowhost Stephen Colbert, die uiteraard het schandaal ter sprake bracht. "Er zijn sommige dingen op Twitter verschenen. Ik heb ze niet gelezen, ik heb er wel van gehoord. Ik heb geen idee wat ik Ally Sheedy heb aangedaan", luidde Franco's reactie. Ondankt het feit dat hij de aantijgingen met klem ontkent, benadrukte Franco expliciet dat hij het een goede zaak vindt dat vrouwen met hun verhaal naar buiten durven te komen. "De dingen waarvan ik heb gehoord dat ze op Twitter staan, zijn niet correct, maar ik steun volmondig mensen die getuigenissen brengen en eindelijk een stem krijgen, want lange tijd hadden ze die niet. Ik wil hen dus niet de mond snoeren."

The New York Times heeft alvast actie ondernomen: een door de krant gesponsord evenement rond 'The Disaster Artist' is intussen afgelast. De krant verwijst daarbij naar de recente beschuldigingen. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Al het nieuws cinema

Officieel: ster van 'The Walking Dead' stapt uit de serie - Actueel

Officieel: ster van 'The Walking Dead' stapt uit de serie

Na maanden van geruchten heeft Andrew Lincoln eindelijk bevestigd: het negende seizoen van 'The Walking Dead', dat vanaf 7 oktober uitgezonden wordt, zal zijn laatste zijn. Dat kondigde Lincoln zelf aan op entertainmentbeurs Comic-Con in San Diego. De Engelse acteur vertolkte sinds 2010 de rol van... Verder lezen...
De durvers achter 'Torpedo' - Actueel

De durvers achter 'Torpedo'

De opnames van 'Torpedo' zijn enkele dagen geleden van start gegaan. 'Torpedo' moet een avontuurlijke duikbootfilm worden die zich afspeelt tijdens WO II. Regisseur is Sven Huybrechts en de producers zijn Kobe Van Steenberghe en Hendrik Verthé, dezelfde durvers die ook al 'Patser', 'Black' en 'Image... Verder lezen...    Verder lezen op Cinevox
Scarlett Johansson ziet af van filmrol als transgender na protest - Actueel

Scarlett Johansson ziet af van filmrol als transgender na protest

Scarlett Johansson zou de rol van transgenderman Dante Gill spelen in de film 'Rub and Tug', over een misdaadkoning die een massagesalon gebruikte als dekmantel voor prostitutie. Er volgde kritiek op de casting van Johansson; velen vroegen zich af waarom de rol niet naar een transgenderactrice ging.
Johnny Depp en ex-managers sluiten overeenkomst - Actueel

Johnny Depp en ex-managers sluiten overeenkomst

Johnny Depp heeft een akkoord bereikt met zijn voormalige management. De Amerikaanse acteur klaagde The Management Group (TMG) eerder aan voor fraude en eiste 25 miljoen dollar (21 miljoen euro).
Game of Thrones voert nominatielijst Emmy Awards aan - Actueel

"Game of Thrones" voert nominatielijst Emmy Awards aan

Met 22 nominaties leidt de middeleeuwse fantasyreeks 'Game of Thrones' de nominatielijst voor de Emmy Awards. De Amerikaanse televisieprijzen worden dit jaar voor de 70e keer uitgereikt.
Bedenker 'La Casa de Papel' sluit exclusieve deal met Netflix - Actueel

Bedenker 'La Casa de Papel' sluit exclusieve deal met Netflix

Alex Piña, de bedenker en producent van de hitserie 'La Casa de Papel', gaat exclusief voor Netflix meerdere series bedenken en schrijven. De Spanjaard heeft een exclusieve deal gesloten met de streaminggigant.