James Franco over beschuldigingen seksueel wangedrag: "Geen idee wat ik haar heb aangedaan" - Actueel Cinema

   - 

James Franco heeft in 'The late show with Stephen Colbert' beschuldigingen van seksuele intimidatie afgewezen die tegen hem werden geuit naar aanleiding van zijn winst op de Golden Globes. De acteur zegt dat de beweringen op Twitter "niet kloppen". 

Zondagavond won Franco de Golden Globe voor 'beste acteur in een musical of comedy' voor zijn rol als Tommy Wiseau in 'The Disaster Artist'. Zijn vreugde was echter van korte duur. Bijna onmiddellijk na de overwinning beschuldigen drie verschillende actrices Franco op Twitter van grensoverschrijdend gedrag. Sarah Tither-Kaplan verweet hem onder meer hypocrisie omdat hij tijdens de Golden Globes-ceremonie een #TimesUp-speld droeg. Die pin verwijst naar een organisatie die door verschillende actrices werd opgericht om slachtoffers van seksueel geweld bij te staan. Violet Paley trok tegen de acteur van leer met een expliciete tweet: "Herinner je je die keer dat je in een auto mijn hoofd naar beneden duwde, naar je ontblote penis toe?" Ook actrice Ally Sheedy was een van diegenen die na de overwinning hun ongenoegen uitten, in een aantal tweets die sindsdien zijn verwijderd. "Ik heb geen idee waarom ze zo overstuur was," zei Franco daarover gisteren. De acteur was gisteravond te gast bij talkshowhost Stephen Colbert, die uiteraard het schandaal ter sprake bracht. "Er zijn sommige dingen op Twitter verschenen. Ik heb ze niet gelezen, ik heb er wel van gehoord. Ik heb geen idee wat ik Ally Sheedy heb aangedaan", luidde Franco's reactie. Ondankt het feit dat hij de aantijgingen met klem ontkent, benadrukte Franco expliciet dat hij het een goede zaak vindt dat vrouwen met hun verhaal naar buiten durven te komen. "De dingen waarvan ik heb gehoord dat ze op Twitter staan, zijn niet correct, maar ik steun volmondig mensen die getuigenissen brengen en eindelijk een stem krijgen, want lange tijd hadden ze die niet. Ik wil hen dus niet de mond snoeren."

The New York Times heeft alvast actie ondernomen: een door de krant gesponsord evenement rond 'The Disaster Artist' is intussen afgelast. De krant verwijst daarbij naar de recente beschuldigingen. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: