James Franco over beschuldigingen seksueel wangedrag: "Geen idee wat ik haar heb aangedaan" - Actueel Cinema

    
Actueel
James Franco over beschuldigingen seksueel wangedrag:

James Franco heeft in 'The late show with Stephen Colbert' beschuldigingen van seksuele intimidatie afgewezen die tegen hem werden geuit naar aanleiding van zijn winst op de Golden Globes. De acteur zegt dat de beweringen op Twitter "niet kloppen". 

Zondagavond won Franco de Golden Globe voor 'beste acteur in een musical of comedy' voor zijn rol als Tommy Wiseau in 'The Disaster Artist'. Zijn vreugde was echter van korte duur. Bijna onmiddellijk na de overwinning beschuldigen drie verschillende actrices Franco op Twitter van grensoverschrijdend gedrag. Sarah Tither-Kaplan verweet hem onder meer hypocrisie omdat hij tijdens de Golden Globes-ceremonie een #TimesUp-speld droeg. Die pin verwijst naar een organisatie die door verschillende actrices werd opgericht om slachtoffers van seksueel geweld bij te staan. Violet Paley trok tegen de acteur van leer met een expliciete tweet: "Herinner je je die keer dat je in een auto mijn hoofd naar beneden duwde, naar je ontblote penis toe?" Ook actrice Ally Sheedy was een van diegenen die na de overwinning hun ongenoegen uitten, in een aantal tweets die sindsdien zijn verwijderd. "Ik heb geen idee waarom ze zo overstuur was," zei Franco daarover gisteren. De acteur was gisteravond te gast bij talkshowhost Stephen Colbert, die uiteraard het schandaal ter sprake bracht. "Er zijn sommige dingen op Twitter verschenen. Ik heb ze niet gelezen, ik heb er wel van gehoord. Ik heb geen idee wat ik Ally Sheedy heb aangedaan", luidde Franco's reactie. Ondankt het feit dat hij de aantijgingen met klem ontkent, benadrukte Franco expliciet dat hij het een goede zaak vindt dat vrouwen met hun verhaal naar buiten durven te komen. "De dingen waarvan ik heb gehoord dat ze op Twitter staan, zijn niet correct, maar ik steun volmondig mensen die getuigenissen brengen en eindelijk een stem krijgen, want lange tijd hadden ze die niet. Ik wil hen dus niet de mond snoeren."

The New York Times heeft alvast actie ondernomen: een door de krant gesponsord evenement rond 'The Disaster Artist' is intussen afgelast. De krant verwijst daarbij naar de recente beschuldigingen. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Guillermo del Toro maakt voor Netflix remake van 'Pinocchio' - Actueel

Guillermo del Toro maakt voor Netflix remake van 'Pinocchio'

Oscarwinnaar Guillermo del Toro gaat voor Netflix een remake maken van Disneys animatieklassieker 'Pinocchio'. Del Toro, eerder dit jaar viervoudig Oscarwinnaar met zijn nostalgische monsterfilm 'The Shape of Water', staat in voor het scenario, de productie en de regie van de remake in de vorm van... Verder lezen...
Actrice Selma Blair heeft MS - Actueel

Actrice Selma Blair heeft MS

De Amerikaanse actrice Selma Blair heeft op Instagram onthult dat ze aan multiple sclerose (MS) lijdt. De chronische zenuwziekte werd twee maanden geleden vastgsteld bij de 46-jarige actrice. Ze is bekend van haar rol in "Legaly Blond" en binnenkort is ze nog te zien in de Netflix-serie "Another... Verder lezen...
Reputatie Oscarwinnaar Geoffrey Rush verwoest door krant - Actueel

Reputatie Oscarwinnaar Geoffrey Rush "verwoest door krant"

De reputatie van de Australische acteur Geoffrey Rush werd "verpletterd en vernietigd" toen een krant hem beschuldigde van ongepast seksueel gedrag, aldus de verdediging van Rush vandaag in een rechtbank in Sydney.
Angelina Jolie in Peru om situatie Venezolaanse vluchtelingen te evalueren - Actueel

Angelina Jolie in Peru om situatie Venezolaanse vluchtelingen te evalueren

De Verenigde Naties (VN) hebben Angelina Jolie naar Peru gestuurd om er de situatie van de Venezolaanse vluchtelingen te evalueren, meldt de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen (UNHCR). Volgens de lokale media kwam de Amerikaanse actrice gisteren aan in Lima
Sesamstraat-acteur Caroll Spinney op pensioen - Actueel

Sesamstraat-acteur Caroll Spinney op pensioen

Caroll Spinney, de man die Big Bird en Oscar het Moppermonster gestalte geeft in de Amerikaanse versie van Sesamstraat, gaat na 50 jaar werken met pensioen. Dat heeft de acteur laten weten aan de Amerikaanse pers.
Einde van Orange Is The New Black in zicht - Actueel

Einde van "Orange Is The New Black" in zicht

Het zevende seizoen van "Orange Is The New Black" is meteen het laatste. Dat melden de makers en acteurs van de populaire Netflix-serie in een video op Twitter. Het laatste seizoen wordt volgend jaar uitgezonden.
Proces Harvey Weinstein aangespannen door Ashley Judd start in 2020 - Actueel

Proces Harvey Weinstein aangespannen door Ashley Judd start in 2020

De rechtszaak die door de Amerikaanse actrice Ashley Judd is aangespannen tegen filmbaas Harvey Weinstein, start begin 2020. Judd beschuldigt Weinstein ervan misbruik van haar te hebben gemaakt en haar haar filmcarrière te hebben beschadigd.
Claire Foy last acteerpauze in - Actueel

Claire Foy last acteerpauze in

Claire Foy, bekend van haar rol als Queen Elizabeth in 'The Crown', zal in de nabije toekomst niet meer op het scherm te zien zijn. De actrice heeft besloten om een pauze in te lassen.