Bad Neighbours : House zonder echte Animals - Bespreking Cinema

   - 

Een burenruzie is al een eeuwigheid een gemakkelijke basis voor een komedie. Maar sinds enkele jaren blijven de Amerikaanse komedies steken in een mix van puberale humor, seksgrappen en een hypocriete zedenles. Bad Neighbours wil zeker geen ander pad bewandelen.

De ploeg  van Stoller en Rogen mikten eerst en vooral op een eerbetoon aan de boertige studenten uit National Lampoon’s Animal House, hoewel bij studentenleider Zac Efron het radicaal anarchisme ontbreekt. Maar daarnaast proberen ze Stoller en Rogen deels een raunch-comedy in de lijn van Friends with Benefits of het te verwachten Sex Tape van te maken. Die mix kon een provocerend filmpje hebben opgeleverd, maar Bad Neighbours toont wat er gebeurt met studenten die zich gedragen als varkens en te laat hun verantwoordelijkheden opnemen. De studenten delven uiteindelijk het onderspit en de jonge ouders winnen.

Het gezin is gered van potentieel Animal House-anarchisme, ook al zijn de betrokken ouders minstens zo hypocriet als de studenten. Dat alleen maar om te zeggen dat Bad Neighbours heel traditioneel Hollywood-entertainment is dat nooit te ver wil gaan en vooral teenagers en twintigers wil amuseren. Maar bij momenten amuseert de film wel, ook al heb je de indruk dat Seth Rogen niet in staat is om iets anders dan zichzelf te spelen.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Nieuwe trailer voor The Batman! - Actueel
Actueel

Nieuwe trailer voor The Batman!

Warner Bros. Pictures presenteert "The Batman" van regisseur Matt Reeves, met in de hoofdrol Robert Pattinson als Gotham City's bekende misdaadbestrijder en zijn alter ego, de teruggetrokken miljardair Bruce Wayne. Verder lezen...
Cinema Nova's 25ste verjaardag : Een feestje? - Actueel
Actueel

Cinema Nova's 25ste verjaardag : Een feestje?

Na de onbegrijpelijke beslissing om cultuur opnieuw op slot te doen en de daaropvolgende burgerlijke ongehoorzaamheid tegen de discriminerende maatregelen van onze 'jojoverheid', nodigt Cinema Nova iedereen uit om onze 25ste verjaardag te vieren op 25 uur 2 dagen lang! Verder lezen...
Bad Neighbours

Bad Neighbours

Komedie  Regie: Nicholas Stoller Met: Seth Rogen, Zac Efron, Rose Byrne Seth Rogen, Zac Efron en Rose Byrne hebben de hoofdrollen in Bad Neighbours, een komedie over een jong koppel dat na de geboorte van hun baby noodgedwongen leeft naast het huis van een studentenvereniging.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: