Planes 2: in stijgende lijn - Bespreking Cinema

   - 

Tja, dat komt ervan als je de gewoonte hebt om het publiek kwaliteit aan te bieden. De keren dat je dan niet de verwachte hoogte haalt, stel je onvermijdelijk teleur. Pixar maakte het de voorbije jaren mee met de twee Cars-films (en in mindere mate Monsters University), Disney bleef na Lilo & Stitch bijna tien jaar ter plaatse trappelen.

Voor de Mickey Mouse-studio lijkt de situatie de laatste tijd weer op te klaren. Tangled en Wreck-It-Ralph deden het goed en Frozen ontpopte zich zelfs tot een ouderwetse superhit. Vorige zomer maakte Disney echter een fameuze uitschuiver met Planes, een flutfilm die ten onrechte deed uitschijnen dat hij uit de gerenommeerde Pixar-stal kwam maar enkel gemaakt was om poen te scheppen.

Niemand twijfelt eraan dat geldgewin ook de voornaamste reden is waarom Planes nu een vervolg heeft gekregen, maar je hebt deze keer toch al minder de indruk dat je in de zak wordt gezet. Planes 2 wekt tijdens de eerste helft zelfs een beetje emotie los en schudt daarnaast nu en dan een fraai geanimeerde actiescène uit zijn mouw. Het is een pak meer dan zijn voorganger voor elkaar kreeg.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
Planes : Fire and Rescue

Planes 2

Animatie Film  Regie: Bobs Gannaway Met: Dane Cook, Julie Bowen, Ed Harris, Wes Studi, Dale Dye 'Planes: Fire & Rescue' is een nieuw comedy-avontuur over tweede kansen, met een dynamische crew van elite brandblussende vliegtuigen, toegewijd aan het beschermen van het historische Piston Peak National Park door bosbranden te voorkomen. Wanneer de wereldberoemde luchtracer Dusty verneemt dat... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: