Snoopy and the Peanuts: digitaal ouderwets - Bespreking Cinema

   - 

Nostalgie verkoopt. Het verklaart waarom films als The Expendables, Jurassic World, Terminator: Genisys en de nieuwe Star Wars zo gretig knipogen naar de succesvolle voorbeelden uit het verleden. George Miller toonde eerder dit jaar met Mad Max: Fury Road dat het ook anders — en beter — kan, maar hij is helaas een uitzondering.

Ook Snoopy and the Peanuts doet in de eerste plaats veel moeite om geen sikkepit te veranderen aan het oorspronkelijke materiaal. Charles M. Schulz, de maker van de gelijknamige krantenstrip, begon eraan in 1950 en je hebt de indruk dat hij daar een halve eeuw is blijven hangen. En nu, 15 jaar na Schulz’ dood, zitten we daar nog altijd.

Ik snap het wel, de vroege fifties waren een veilige en warme tijd, en dat past wel bij de doorgedreven analoge wereld van kleine kinderen waarin Peanuts zich afspeelt. Maar tijdens zijn sentimentele levenslesjes denk je wel vooral aan de manier waarop South Park daar de draak mee steekt.

Tegelijk is de naïviteit van Snoopy and the Peanuts ergens ook ontwapenend, en met Snoopy heeft hij een karakter in huis dat zelfs de Gipsy Kings overleeft. Het is trouwens bij Snoopy’s vlagen van fantasie dat de computeranimatie ook indruk maakt.


 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Snoopy and the Peanuts

Snoopy en de Peanuts

Familie, Avontuur, Animatie Film  Regie: Steve Martino Met: Noah Schnapp, Venus Schultheis, Bill Melendez Charlie Brown, Snoopy, Lucy, Linus en de rest van de geliefde Peanuts-bende maken hun debuut op het witte doek. In een schitterend 3D bioscoopavontuur, zoals je ze nog nooit eerder hebt gezien. Snoopy, 's werelds leukste hond en vliegfanaat, kiest het luchtruim voor de belangrijkste missie van zijn... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: