'Joe', 'The Quiet Ones', 'The Invisible Woman', ... Uw Cinereview ! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse Cinereview! Naar goede gewoonte bieden we u ook deze week weer een klaar overzicht op de meest recente releases en helpen we u met het maken van de beste keuze. Het is het Feest van de Arbeid, en om dat te vieren: een dagje vrij! Waarom geen filmpje meepikken?

We beginnen met Joe. Nicolas Cage is Joe, een alcoholieker/ex gevangene uit het diepe Texas die zijn verleden tracht te vergeten. Gary, een jonge knaap van 15, komt aan in de stad en zoekt wanhopig naar werk om zijn familie te kunnen onderhouden. Joe ziet hier de gelegenheid bij uitstek om zijn zonden te doen vergeven en, voor eens in zijn leven, belangrijk te worden voor iemand. De twee smeden een band. Nicolas Cage geraakt eindelijk uit zijn vreemde filmfase en bemerken opnieuw zijn groot talent dankzij deze rol. Joe, geregisseerd door David Gordon Green, is een schot in de roos.

The Quiet Ones is gebaseerd op waargebeurde feiten, wat hem nog angstaanjagender maakt. Niets te maken met Paranormal Activity en consoorten... The Quiet Ones is meer in de lijn van de klassieke horrorfilms. Het huivereffect is niet direct, maar regisseur John Pogue brengt het vuur stilaan maar zeker op gang. Een talentvolle cast vervolledigt het alles. U zal misschien niet vanaf het begin aan uw stoel gekluisterd zitten van de angst, maar hou het even vol en u zal niet meer durven bewegen.

The Invisible Woman is de filmbewerking van Claire Tomalin’s biografische roman, en vertelt ons het liefdesverhaal van de bekende schrijver Charles Dickens, toen 45, en Nelly Ternan, een jonge actrice van 18. De prijs voor deze liefde is natuurlijk dat het allemaal geheim blijft. Prachtig vertolkt door Ralph Fiennes en Felicity Jones, toch mist de film wat leven. De passionele vuren die beide geliefden zouden moeten consumeren zijn hier enkel waakvlammetjes.

Night Moves van Kelly Reichardt is een thriller met ecologisch activisme als basis. Het verhaal: “Josh werkt op een biologische boerderij in Oregon. Door zijn contact met een aantal milieuactivisten wordt zijn ecologische overtuiging radicaler. Hij wil actie en zoekt nauwere banden met de jonge activiste Dena en met Harmon, een ex-marinier met een nogal troebel verleden. Samen ondernemen ze een nachtelijke riviertocht om een grootse daad te stellen ...” Alles werd gefilmd in een sublieme woeste natuur, Night Moves is een thriller zoals we die graag hebben, die u naar de keel grijpt.  We kunnen ons makkelijk inleven in de huid van Josh.

Ook een film van eigen bodem deze week: Booster. Het verhaal: “Booster brengt het leven in kaart van een stel jongeren die zich amuseren op de pleintjes in de voorstad en pronken met hun opgefokte brommertjes. Achter hun quasi onverschillige façade worstelen ze met tienerproblemen: de eerste verliefdheid, de status in de groep en het vage besef dat er meer moet zijn in het leven dan dit. In Booster vecht BMX-er Brent zijn kleine oorlogje uit met streetracer Jimmy. De inzet van de strijd: de liefde van 'het meisje', maar ook stille ambities en verborgen pijnen.” Teenangst op zijn Belgisch.

Maar we gaan verder met humor! Deze week hebben we niet recht op 1, of 2... maar wel op 3 komedies! In A Haunted House 2 wordt er net zoals in de eerste weer gelachen met succesvolle horrorfilms. Marlon Wayans is nog steeds even hilarisch. Nummer twee is Ride Along. Ben, een veiligheidsagent in een school, tracht aan de broer van zijn vriendinnetje, James, te bewijzen dat hij meer is dan een geek. Om dit te doen gaat hij naar de Politieschool. Maar James zal meer moeten zien vooraleer hij zijn zusje aan hem toevertrouwt. Ben zal met hem moeten patrouilleren doorheen de straten van Atlanta. Het vervolg kan u al raden, enkel misverstanden en opeenvolgende grappen. Niets dat echt origineel is, maar het duo Ice Cube / Kevin Hart is super! En ten derde, om te eindigen, natuurlijk weer een goede Franse komedie. In Barbecue vinden we een mooie cast aan komieken terug. De personages zijn een beetje te cliché en missen wat echtheid. We vragen ons zelfs af hoe dit groepje vrienden is kunnen worden?

Geen ruzies dus deze week, er is voor elk wat wils: thriller, horror of komedie!

Benieuwd naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

 

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
5 films om in de stemming te komen voor seks - Actueel
Actueel

5 films om in de stemming te komen voor seks

We hebben deze lijst van 5 films samengesteld voor de geliefden die dit lezen om jullie in de stemming te brengen. Pak je popcorn en leun tegen elkaar aan, want dit wordt een spannend avontuur. Meer verklappen we niet... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: