'Captain America: The Winter Soldier', 'August: Osage County', 'The Book Thief'... Uw Cinereview! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse Cinereview! Naar goede gewoonte bieden we u ook deze week weer een klaar overzicht op de meest recente releases en helpen we u met het maken van de beste keuze. De lente is eindelijk hier ... maar de koude is jammer genoeg terug. Typisch Belgisch weer dus! En dat is weer eens een goede reden om een bezoekje aan de bioscoop te brengen!

We beginnen met een sequel, ‘Captain America: The Winter Soldier’. Onze vriend Steve Rogers (aka Captain America) woont tegenwoordig in Washington en tracht te ontsnappen aan het moderne leven. Die dagelijkse sleur gaat natuurlijk niet lang duren. Er gebeurt iets waardoor Captain America zijn krachten zal moeten bundelen met Black Widow, om zo een gezamelijke vijand te verslaan: The Winter Soldier. Nog sterker, nog meer humor, we geloofden er niet meer in maar dit is een geslaagde sequel die zelfs het eerste luik overtreft. De fans van Marvel hebben weer heel wat om naar uit te kijken.

Een heel andere stijl vinden we terug in ‘August: Osage County’, in dewelke twee grote dames uit Hollywood samen op het scherm schitteren: Meryl Streep en Julia Roberts. Het verhaal: “In August: Osage County, een zwart-komisch drama met een absolute topcast, schitteren Oscar-winnaressen Meryl Streep en Julia Roberts als moeder en dochter van de disfunctionele Weston familie. Door tragische omstandigheden worden deze twee wilskrachtige dames gedwongen samen te komen in het ouderlijk huis met de rest van het gezin. Ieder familielid (o.a. Ewan McGregor, Juliette Lewis, Chris Cooper en Benedict Cumberbatch) neemt zijn eigen problemen mee, wat zorgt voor diverse licht ontvlambare situaties, schaamteloze ruzies, en bekentenissen met onvoorspelbare gevolgen.” U wordt getuige van een familiaal drama, vertolkt door acteurs die zich aan het summum van hun kunnen bevinden. Natuurlijk verwacht men een beetje van Meryl Streep dat ze het geheel draagt, maar deze keer is het Julia Roberts die een prestatie neerzet alsof haar leven er van af hing. Het werk van regisseur John Wells en dat van schrijver Tracy Letts is opmerkelijk, een echt pareltje dat de Amerikaanse familiale waardes in vraagt stelt! Een niet te missen film voor elke cinefiel!

In 'The Book Thief' volgt u de avonturen van Liesel, een jong meisje dat door een Duits gezin geadopteerd wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze leert er lezen dankzij de steun van haar nieuwe familie, en dankzij Max, een joodse vluchteling die bij de familie schuilt onder de trappen. Lezen gaat de enige manier worden om aan de gruwelijke realiteit van de oorlog te ontsnappen. De film is een adaptatie van Markus Zusak uiterest succesvolle boek, maar we betreuren de iets te zuivere filmbewerking. Het doel is om in de smaak van het grote publiek te vallen, daar valt geen twijfel over, maar het gaat hier toch wel om de Tweede Wereldoorlog. Het had wat meer ruwheid mogen inhouden...

Aimer, boire et chanter’ is de laatste film van Alain Resnais, laatst jammer genoeg overleden. De regisseur brengt ons nog eens een werk van de Engelse dramaturg Alan Ayckbourn. Een  kleine gemeenschap verenigt zich rondom hun vriend George, waarvan de laatste dagen geteld zijn. Hij overtuigt hen van zich te voegen bij lokaal amateurtheathergezelschap. Stilaan, bij de repetities, komen er geheimen aan het licht. De tijd dringt... Een echte vaudeville, met als achtergrond het Engelse platteland. ‘Aimer, boir et Chanter’ doet ons lachen en de schaduw van Alain Resnais is immer aanwezig.

En naar goede gewoont is onze Cinereview niet volledig zonder zijn Franse komedie! Deze keer is het de beurt aan ‘Fiston’. Het verhaal gaat als volgt: Sinds hij zeven is heeft Alex maar één obsessie: Sandra Valenti verleiden. Vandaag heeft hij een onfeilbaar plan nodig om haar eindelijk aan te kunnen spreken. Hij beslist om dienst te doen op Antoine Chamoine, die 20 jaar voordien Monica heeft verleid, de moeder van Sandra. Met Kev Adams en Franck Dubosc hadden we hilarische taferelen verwacht... maar dat is hier niet echt het geval. Het duo functioneert wel, maar de verwachte hilariteit is er niet. De regisseur heeft meer gekozen om een ‘vader-zoon’ relatie neer te zetten, dan in te zetten op het komedie aspect. Een brave film die voornamelijk rust op de populariteit van de twee protagonisten.

Ook nog op het programma deze week: ‘Welcome Home’ een Belgische film die een ode brengt aan de stad Brussel en haar eeuwige vernieuwingen. En ‘De toutes nos Forces’, Frans-Belgisch drama dat het verhaal toont van Julien, verlamd, die het avontuur aangaat van deel te nemen aan de Iron Man in Nice.

Benieuw naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Woody Allen: Ik stop voorlopig niet met films maken - Actueel
Actueel

Woody Allen: "Ik stop voorlopig niet met films maken"

De Amerikaanse filmregisseur Woody Allen heeft laten weten dat hij voorlopig niet stopt met films maken. De 86-jarige filmmaker zou volgens zijn woordvoerder tijdens een vorig interview verkeerd begrepen zijn. Hierdoor werd aangenomen dat Alle aan zijn laatste film toe was. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: