A Week-End in Paris - Bespreking Cinema

   - 

Als je Meg en Nick Burrows pas leert kennen, denk je dat ze een oud koppel zoals zovele zijn. Na drie decennia huwelijk kennen ze elkaar door en door en ze hebben zich al lang neergelegd bij elkaars kleine kantjes.

Nu keren ze voor hun 30ste trouwverjaardag terug naar de plaats waar ze destijds op huwelijksreis zijn geweest: Parijs, de Lichtstad, waar de liefde op elk moment van de dag in de lucht hangt en bezoekers zonder uitzondering hun romantische ziel (her)ontdekken.

Maar net als je denkt dat je weet welke richting A Week-End in Paris uitgaat, trekken de makers het tapijt onder je voeten weg. De film werd dan ook geschreven door Hanif Kureishi, een Britse auteur die graag de lastige vragen des levens stelt.

In dit geval vraagt hij zich af wat er nog van een relatie overblijft na 30 jaar samenzijn. Kan je de band die ontstaat nog liefde noemen of gaat het enkel om gewenning en routine? En is het leven niet te kort om daar genoegen mee te nemen?

Omdat het daarnaast ook gaat over het verleden en hoe iedereen daar anders aan terugdenkt, verpakt regisseur Roger Michell zijn film ook nog eens als een soort hulde aan de Nouvelle Vague, de Franse cinemabeweging die (net als de hoofdpersonages) in de jaren ’60 alle regels brak.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
A Week-End in Paris

A Week-End in Paris

Komedie  Regie: Roger Michell Met: Jim Broadbent, Jeff Goldblum, Lindsay Duncan Vele jaren na hun huwelijksreis, keren Nick en Meg, een Engels koppel, terug naar Parijs. Ze herontdekken de stad, maar ook hun humor, hun fantasie en het plezier om samen te zijn.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: