'Saving Mr Banks', 'Supercondriaque', 'The Lego Movie', ... Uw Cinereview! - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse Cinereview! Naar goede gewoonte overlopen we de releases van de week en helpen we u met het maken van de beste keuze. Afgelopen week hebben we recht gehad op de eerste hagelbuien van het jaar, en deze week regent het aan nieuwe films in de bioscopen.

We starten onmiddellijk met de "big business", met ‘Saving Mr Banks’. De Disney studio’s tonen ons het ware verhaal van Pamela Lyndon Traver, de auteur van de beroemde ‘Mary Poppins’. Koppig als ze is, laat Pamela zich niet overdonderen door Walt Disney die haar Roman wilt herwerken naar een film. Pamela zal er alles aan doen om de authenticiteit van hara werk te behouden en het wordt een echt getouwtrek tussen twee sterke karakters. Pamela wordt vertolkt door Emma Thompson en Tom Hanks kruipt in de huid van niemand minder dan Walt Disney. De twee acteurs zetten topprestaties neer en bevinden zich aan het summum van de kunst. Kleine tip voor als u de film gaat bekijken, blijf zitten tot na de aftiteling !

De komedie van de week heet ‘Supercondriaque’ en hierin vinden we het flamboyante duo Dany Boon en Kad Merad terug. Het verhaal: “Romain Faubert is een 40-jarige man zonder vrouw en kinderen. Hij werkt als fotograaf voor een online medisch woordenboek en dit helpt hem niet om zijn acute hypochondrie te verlichten, integendeel zelfs. Zijn enige vriend is de huisarts Dr. Dimitri Zvenka, die de fatale fout heeft gemaakt om tijdens hun eerste ontmoeting vriendelijk te zijn tegen Romain. Iets waar hij nu spijt van heeft. Romain is immers een opdringerige patiënt, wat op de zenuwen werkt van de vrouw van de arts. Maar nu denkt Dr. Zvenka een oplossing gevonden te hebben. Hij wil Romain helpen om de vrouw van zijn dromen te zoeken.” Dany Boon heeft hier de dubbele functie van acteur en regisseur, en dat krijg hij allemaal goed gebolwerkt, ook al bevinden we ons ver van een ‘Bienvenu chez les Ch’tis’. We lachen, maar niet zoveel als we gehoopt hadden...

Derde film in het rijtje is de Vlaamse ‘Halfweg’ van Geoffrey Enthoven. Na ‘Hasta La Vista’, dat op een waargebeurd verhaal gebaseerd was, komt hij nu terug met een meer fantasierijk verhaal. Stef (Koen De Graeve) zit midden in een scheiding en verhuist vervolgens naar en prachtig, groot huis. Enkel, hij is niet alleen. Zijn rust wordt verstoord door Theo (die lijkt ook telkens net uit de douche gekomen te zijn), die beweert de ware eigenaar van het huis te zijn, en dat zorgt natuurlijk voor conflicten die compleet uit de hand lopen. Tot dat Stef ontdekt dat Theo inderdaad de vorige eigenaar is en hij de enige is die hem kan zien... Naast Koen De Graeve vinden we hier ook Veerle Baetens in terug, die naar alle waarschijnlijkheid vol spanning zit te wachten op die Oscar.

Volgende week is het krokusvakantie! Naast de vele confettistormen en vreemd geklede mensen op straat is het ook tijd voor één van de meest verwachte films van de maand: ‘The Lego Movie’.  Het speelgoed waar we mee opgegroeid zijn komt tot leven en één van de mannetjes, Emett, wordt plots gekatapulteerd in een doldwaas avontuur. Lego is met dit avontuur in zijn opzet geslaagd, gek , grappig en op duizenden kilometers van traditionele product placement. Een aanrader voor jong en oud!

Bent u of is uw kleintje meer te vinden voor de groene natuur? Dan is er ‘Minuscule, La Vallée des Fourmis Perdues’. Een filmadaptatie van de serie Minuscule, een mix tussen echte natuurbeelden en digitale insecten. Het gaat hier niet om een educatieve documentaire maar wel degelijk om een film, weliswaar zonder woorden maar geladen aan humor en poëzie. De kinderen gaan er vast en zeker weg van zijn.

Voor de allerkleinsten is er deze week ‘La Balade de Baouchka’. Een tekenfilm over Russische sprookjes, de film is een mooie introductie tot de Russische folklore.

Ook kunnen ze deze week naar een echt superhelden verhaal, over een superheld in het echte leven: 'De Superheld'. Modulf is 11 jaar en vindt zichzelf een held, een superheld zelfs! Hij wordt misschien wel gepest, maar aan de andere kant zorgt hij er ook voor de de andere leerlingen niet gepest worden. Tot er op een dag een nieuw meisje op school komt... maar zij zegt precies wat niemand anders hardop duft te zeggen.

Terug naar de groten met de thriller ‘Non Stop’. Het verhaal: “Tijdens een vlucht van New York naar London krijgt air marshal Bill Marks (Liam Neeson) enkele mysterieuze sms'jes van een onbekende passagier. De boodschap: zorg dat de Amerikaanse regering 150 miljoen dollar stort op een geheime bankrekening. Zo niet, sterft er elke twintig minuten een passagier. In volle vlucht start Bill een klopjacht: iedere passagier is een verdachte...” Op gebied van spanning worden we hier op onze wenken bediend. Liam Neeson is de held van dienst en we geloven hem 100% en de mooie Michelle Dockery ruilt haar ladylike garderobe in voor een stewardessuniform.

Ook nog op het programma deze week: ‘Best Night Ever’, wat platvloerse humor, een beetje in de trend van ‘The Hangover’, maar hij komt niet eens in de buurt van deze laatste. ‘Gloria’, een chileense film over een vrouw, die achteraan in de vijftig nog steeds haar ware Jakob niet heeft gevonden, tot er op een dag wat verandert. Actrice Paulina Garcia zet een onvergetelijke prestatie neer. En we eindigen met ‘A Ciel Ouvert’, een ontroerende documentaire over een instelling voor kinderen die in psychische en sociale moeilijkheden verkeren.

Benieuwd naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

 

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Documentaire over Nancy Pelosi verschijnt op 13 december - Actueel
Actueel

Documentaire over Nancy Pelosi verschijnt op 13 december

Het Amerikaanse televisienetwerk HBO komt op 13 december met een documentaire over Nancy Pelosi, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden. Daarin worden onder meer beelden getoond van de Amerikaanse toppolitica tijdens de bestorming van het Capitool. Verder lezen...
De beste arthousefilms kijk je via CineMember bij je thuis! - Actueel
Actueel

De beste arthousefilms kijk je via CineMember bij je thuis!

Net als bijvoorbeeld Netflix en Streamz is CineMember een abonnementsdienst voor streaming maar dan met een focus op ijzersterke arthousefilms. Je kan meer dan 1000 arthousefilms onbeperkt kijken. Vanaf € 7,95 per maand kun je zo veel kijken als je wilt, op 4 schermen tegelijk. Verder lezen...
Polanski verschijnt in maart 2024 voor rechter wegens laster - Actueel
Actueel

Polanski verschijnt in maart 2024 voor rechter wegens laster

De Frans-Poolse regisseur Roman Polanski zal op 5 maart 2024 voor de rechter in Parijs verschijnen wegens laster. Dat heeft de correctionele rechtbank van Parijs bekendgemaakt. Het proces komt er na een klacht van actrice Charlotte Lewis omdat de regisseur haar klacht rond seksueel misbruik... Verder lezen...
Harvey Weinstein zal niet getuigen op proces in Los Angeles - Actueel
Actueel

Harvey Weinstein zal niet getuigen op proces in Los Angeles

Harvey Weinstein zal niet getuigen op het proces dat tegen hem loopt in Los Angeles, zo schrijft onder andere het Duitse persagentschap DPA. Vier vrouwen beschuldigen hem van aanranding en verkrachting in hotels in Beverly Hills en Los Angeles, tussen 2004 en 2013. Weinsteins advocaten plannen de... Verder lezen...
5 kerstfilms om volledig in de kerstsfeer te komen - Actueel
Actueel

5 kerstfilms om volledig in de kerstsfeer te komen

We moeten toegeven dat we de kerstperiode een heel fijne tijd vinden. Overal lichtjes, kerstboomgeuren, cadeautjes, lekker eten en gezellig samenzijn. Uiteraard maken we van deze gelegenheid graag gebruik om een lijstje samen te stellen van de leukste kerstfilms. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: