'Pompeii', 'Only Lovers Left Alive', 'Nebraska', ... Uw Cinereview - Actueel Cinema

   - 

Welkom in uw wekelijkse Cinereview! Zoals iedere week bieden we u een overzicht op de release van deze week en helpen we u met het maken van de beste keuze. En ook deze week hebben we weer voor elk wat wils.

Het is nog volop winter maar toch, u gaat het warm hebben, héél warm! ‘Pompeii’ en de uitbarsting van de Vesuvius gaan u doen trillen. Maar verwacht geen geschiedenislessen over de gebeurtenissen die plaatsvonden in 79 na Christus, Paul W.S. Anderson mikt op entertainement en niet zodanig op het historische aspect. Liefde, wraak, alles is er ... ondanks het feit dat onze held een gladiator is, we bevinden ons ver van het flamboyante peplumverhaal van Ridley Scott in 2000. Toch krijgt de toeschouwer waar voor zijn geld, op visueel gebied dan toch. Voor de geschiedenisles neemt u beter nog even een kijkje op Wikipedia.

We gaan verder met ‘Only Lovers Left Alive’, de nieuwste film van Jim Jarmusch. Na successen zoals ‘Ghost Dog: The Way of the Samurai’ en ‘Broken Flowers’ komt Jim terug met een vampierenverhaal. Opgelet, niets te maken met ‘Twilight’ en andere soortgelijke films. Adam (Tom Hiddleston) is een ongelukkige vampier, hij heeft zelfs een houten kogel besteld om een einde te maken aan zijn lange, trieste bestaan. Gelukkig verlaat Eve (Tilda Swinton) Tanger om hem te vergezellen en reden bij te brengen. Jim Jarmusch neemt u mee op een reis vol wonderlijke beelden. Een aanrader voor de liefhebbers...

Nebraska’ is de laatste film van Alexander Payne. En zoals we van hem gewoon zijn houdt Alexander er van de grens af te tasten tussen komedie en tragedie. ‘Nebraska’ ontsnapt daar ook niet aan. We volgen de avonturen van een oudere man, overtuigd het grote lot gewonnen te hebben en zijn zoon die denkt dat hij wat seniel is, maar hem toch meeneemt naar die stad in Nebraska waar hij zijn lot kan gaan ophalen. Onderweg gaan ze vast komen te zitten in de geboortestad van de oude man, dan begint zijn verhaal over talloze jeugdherringeren. ‘Nebraska’ is allesbehalve een popcorn film, we komen hier meer in de buurt van het realisme van de broers Dardenne, ondanks dat bevat de film toch nog zachtheid en tederheid.

Een liefdesverhaal brengt deze week ook wat romantiek naar de filmzalen. ‘Winter’s Tale’ vertelt ons het leven van Peter Lake. Het verhaal: 'Winter's Tale' speelt zich af in een fabelachtig New York. Het verhaal bestrijkt meer dan een eeuw en vertelt over wonderen, levenslot en de klassieke strijd tussen goed en kwaad. Peter Lake, een Ierse dief, wordt op het eerste zicht verliefd op Beverly Penn, de jonge en rijke eigenares van het huis dat hij besteelde. Deze laatste overlijd korte tijd nadien, en Peter ontdekt dat hij over een bovennatuurlijk kracht bezit, die van doden terug tot leven wekken... Een beetje melig misschien, ‘Winter’s Tale’ is een mooie melting-pot van dejà-vu’s, met liefde, fantasy en de eeuwige strijd tussen het goede en het kwade. Niets nieuws dus. Misschien wel iets voor de liefhebbers van het boek van Mark Helprin, op dewelke de film gebaseerd is...

Na de warme ontvangst voor zijn kortfilm komt Destin Cretton terug met de film ‘Short Term 12’. Zijn film vertelt ons het verhaal van Grace, directrice van een tehuis voor adolescenten, die haar verleden ontvlucht, vaak ten koste van haar relatie met haar vriend Mason. Voor zijn inspiratie heeft Destin niet ver moeten zoeken gezien hij zelf ook in een tehuis voor jongen in moeilijkheden heeft gewerkt. Ondanks de moeilijke thema’s is de sfeer nooit zwaarwichtig, ze bevat op bepaalde ogenblikken zelfs humor.

Over humor gesproken, geen komedie deze week? Toch wel! Een Franse komedie zelfs, namelijk ‘Le Crocodile du Botswanga’. Net na ‘Les Rayures du Zèbre’ speelt ook deze film zich af in de voetbalwereld en in Afrika. Het verhaal:  Leslie Konda is een jonge talentvolle Franse voetballer, ontdekt als tiener door Didier, een nietsbetekenende voetbalmakelaar, die zopas zijn eerst contract binnengehaald heeft bij een grote Spaanse club. Zijn steeds groeiende naambekendheid en zijn origines in Botswanga, een arme staat in centraal Afrika, zorgen voor een uitnodiging bij de president van de republiek: Bobo Babimi, die al snel een megalomane dictator blijkt te zien en samen met Didier gaat comploteren.

We eindigen met een film voor de kleintjes, de avonturen van ‘Tarzan’. Tarzan werd opgevoed door apen, ontmoet Jane... enkel dat Jane een vriend/vijand is die in het plan zit om de jungle te vernietigen.  Tarzan gaat zich daartegen moeten verzetten. Een moderne versie van Tarzan, hij heeft zijn tijgerslip behouden maar wat magie verloren.

Lava, vampieren, bovennatuurlijke liefdes, dictators en een Tarzan 2.0... de keuze wordt moeilijk deze week, maar u slaagt er wel in! We hebben er het volste vertrouwen in!

Benieuwd naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

 

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

James Gunn pakt Superman aan - Actueel
Actueel

James Gunn pakt Superman aan

Het is officieel, het hoofd van DC Comics heeft op Twiter aangekondigd dat hij het script zal schrijven en de nieuwe Superman: Legacy film zal regisseren! Verder lezen...
65: kunnen we nog dinofilms maken na Jurassic Park? - Making of
Making of

65: kunnen we nog dinofilms maken na Jurassic Park?

Door de scenaristen van A Quiet Place aan het roer te zetten van deze futuristische productie, probeert Sony zijn neus op te halen voor de wereldwijde Jurassic Park-franchise. Zal dit een kans zijn om het genre nieuw leven in te blazen? Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: