Infos

Engelse titel : States of Grace
Geregisseerd door : Destin Cretton
In de zalen vanaf: 19 februari 2014
Speelduur: 96 minuten
Genre: Drama
Land : Verenigde Staten (2013)
Originele taal: Engels

 Synopsis

Grace, een twintiger die de leiding heeft over een diverse groep tieners in een opvanghuis,vervult haar job met humor en de nodige portie nuchterheid. Hoewel ze hier vlekkeloos in slaagt, is haar persoonlijk leven labiel en vlucht ze voor haar verleden, vaak ten koste van haar relatie met haar vriend Mason, die tevens haar collega is. De confrontatie met de problemen uit haar jeugd gebeurt onverwachts wanneer Jayden arriveert in het tehuis en Grace zichzelf tegenkomt. 
Het intelligente script van "Short Term 12" speelt een subtiel spel met de emoties van de kijker door heen en weer te schieten tussen ontroerend, grappig, spannend en warm. In de Verenigde Staten werd de film van de jonge veelbelovende filmmaker Destin Cretton met groot enthousiasme onthaald en won de publieksprijs op het Filmfestival van Gent en zowel de juryprijs als de publieksprijs op SXSW. Aanstormend talent Brie Larson (Grace) werd alom geprezen voor haar hoofdrol en kreeg op het filmfestival van Locarno de prijs voor beste actrice.

 VOD

Bekijk Short Term 12 via video on demand/streaming.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Al het nieuws over "Short Term 12"

Short Term 12 - Bespreking
Bespreking

Short Term 12

Meeslepende verhalen vind je ook op de donkerste plekken. Dat is het minste wat je kan zeggen als je de knappe debuutfilm Short Term 12 gezien hebt. Verder lezen...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: