Filmdebuut in Nederland voor Koen De Graeve - Actueel Cinema

   - 

Koen De Graeve speelt momenteel in de speelfilm 'Onder het Hart' van de Nederlandse regisseur Nicole van Kilsdonk. De film is een productie van het Nederlandse Waterland Film in coproductie met het Vlaamse A Private View. De opnames zijn volop bezig in België en Nederland. Naast Koen De Graeve speelt de succesvolle Nederlandse actrice Kim van Kooten. De film is een tragikomisch liefdesdrama, met een serieus thema, tegendraadse dialogen en een lichte, humoristische ondertoon. 'Onder het Hart' is een origineel verhaal over de weerbarstigheid en broosheid van een liefdesrelatie.

 Regisseur Van Kilsdonk koos voor de acteurs Kim van Kooten en Koen De Graeve, omwille van hun sterke prestaties in andere tragikomedies. Koen De Graeve werd bij het grote publiek bekend dankzij 'De Helaasheid der Dingen', maar was ook te zien in de thriller 'Loft' , 'Zot van A.', 'Tot Altijd'. Kim van Kooten schakelt schijnbaar moeiteloos tussen komedie (Alles is Familie) en serieus drama (Het Diner). Het scenario van 'Onder het Hart' is geschreven door Peer Wittenbols, een bekend Nederlands toneelschrijver. Dit is zijn debuut als filmscenarist. De film wordt geproduceerd door de Nederlandse producent Waterland Film (Kauwboy, Rundskop, De Geheimen van Barslet) met de Belgische coproducent A Private View (Aanrijding in Moscou, Adem) en gedistribueerd door Just Film Distribution in Nederland en Kinepolis in Belgie.

De opnamen zijn op dit moment in volle gang. In Belgie is er een week in Poppel gedraaid. De productie draaide onder meer in Breda, Zaandam, Emmen en Poppel. 'Onder het Hart' is in het najaar in de bioscoop te zien. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: