Filmografie Erik Van Looy

Biografie

Erik Van Looy is een Vlaams filmregisseur en ook bekend als televisiepersoonlijkheid en quizpresentator. 
 
Erik Van Looy studeerde aan het HRITCS. Na enkele kortfilms regisseerde hij in 1993 voor het eerst een langspeelfilm: Ad Fundum. Hij schreef zelf het scenario voor zijn volgende film Shades in 1999. Het meeste succes had hij echter tot nu toe in 2003 met De Zaak Alzheimer, een verfilming van de gelijknamige politieroman van Jef Geeraerts. Deze film met Jan Decleir, Werner De Smedt en Koen De Bouw werd een kassucces in Vlaanderen, meer dan 500.000 tickets werden verkocht. In de Verenigde Staten werd de prent uitgebracht onder de titel "The memory of a killer". 
 
Van 2002 tot 2004 had hij af en toe een filmrubriek in het televisieprogramma De Laatste Show, meestal bestaande uit een kort interview met een Hollywoodster. 
 
Hij presenteerde al vijf reeksen van de quiz De Slimste Mens ter Wereld voor de VRT sinds 2002. De door hem gepresenteerde reeksen waren veel populairder dan het eerste seizoen met Bruno Wyndaele als presentator. In 2005 koos het publiek van het blad Humo hem tot Man Van Het Jaar van 2004. 
 
Hij presenteerde het vierde seizoen van De Pappenheimers op één, in plaats van Tom Lenaerts. Erik Van Looy sprak ook een stem in voor de Nederlandstalige versie van de animatiefilm Robots in 2005. 
 
Midden mei 2007 raakte in Cannes bekend dat hij door Hollywood gevraagd was voor de regie van de horror-thriller Mile Zero, met een scenario is van Holly Brix. Na problemen met de casting, zegde Van Looy dit project af. Hij koos in de plaats voor de regie van de Vlaamse film Loft naar een scenario van Bart De Pauw. 
 
Hij is getrouwd met Nadine en samen hebben ze één zoontje, Lucas.

Filmografie Erik Van Looy

De Premier - Thriller
oktober 2016

De Premier

Thriller Regie: Erik Van LooyMet: Koen De Bouw, Tine Reymer,...De Belgische eerste minister wordt ontvoerd. Hij zal weer worden vrijgelaten op voorwaarde dat hij de persoon, die hij later die dag tijdens een exclusief gesprek zal ontmoeten, vermoordt. En die persoon is niemand minder dan... de president van de Verenigde Staten.
The Loft - Thriller
oktober 2014

The Loft

Thriller Regie: Erik Van LooyMet: Matthias Schoenaerts, James Marsden,...Vijf getrouwde mannen delen in het grootste geheim een loft waar ze stijlvol en in alle rust hun minnaressen en nieuwste veroveringen ontvangen. Een prima regeling, tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze... Verder lezen...
Loft - Thriller
oktober 2008

Loft

Thriller Regie: Erik Van LooyMet: Koen De Bouw, Filip Peeters, Bruno Vanden Broecke,...Vijf getrouwde mannen delen in het grootste geheim een loft waar ze stijlvol en in alle rust hun minnaressen en nieuwste veroveringen ontvangen. Een prima regeling, tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze... Verder lezen...
Robots - Animatie Film
maart 2005

Robots

Animatie Film Regie: Chris WedgeRobot Rodney Copperbottom is een geboren uitvinder, maar heeft het gevoel weg te kwijnen in de ouderwetse omgeving waar hij woont, ver weg van de grote stad. Hij werkt in een restaurant, samen met zijn vader die vaatwasser is ... letterlijk dan: je opent zijn romp en plaatst de borden erin. Maar... Verder lezen...
Ad Fundum - Drama, Komedie

Ad Fundum

Drama, Komedie Regie: Erik Van LooyDrie eerstejaarsstudenten aan een Vlaamse rechtenfaculteit onderwerpen zich aan de sadistische ontgroeningsrituelen. Door overmatig drankgebruik en een fascistoïde houding van een harde kern van oudere studenten loopt een en ander behoorlijk uit de hand, waarvan De Ridder het slachtoffer wordt. De... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: