Filmografie Erik Van Looy

Geboortedatum: 26/04/62 (59 jaar)
Jongensnaam: Erik Ludovicus Maria Van Looy
 Nationaliteit: België

Biografie

Erik Van Looy is een Vlaams filmregisseur en ook bekend als televisiepersoonlijkheid en quizpresentator. 
 
Erik Van Looy studeerde aan het HRITCS. Na enkele kortfilms regisseerde hij in 1993 voor het eerst een langspeelfilm: Ad Fundum. Hij schreef zelf het scenario voor zijn volgende film Shades in 1999. Het meeste succes had hij echter tot nu toe in 2003 met De Zaak Alzheimer, een verfilming van de gelijknamige politieroman van Jef Geeraerts. Deze film met Jan Decleir, Werner De Smedt en Koen De Bouw werd een kassucces in Vlaanderen, meer dan 500.000 tickets werden verkocht Lees de volledige biografie t. In de Verenigde Staten werd de prent uitgebracht onder de titel "The memory of a killer". 
 
Van 2002 tot 2004 had hij af en toe een filmrubriek in het televisieprogramma De Laatste Show, meestal bestaande uit een kort interview met een Hollywoodster. 
 
Hij presenteerde al vijf reeksen van de quiz De Slimste Mens ter Wereld voor de VRT sinds 2002. De door hem gepresenteerde reeksen waren veel populairder dan het eerste seizoen met Bruno Wyndaele als presentator. In 2005 koos het publiek van het blad Humo hem tot Man Van Het Jaar van 2004. 
 
Hij presenteerde het vierde seizoen van De Pappenheimers op één, in plaats van Tom Lenaerts. Erik Van Looy sprak ook een stem in voor de Nederlandstalige versie van de animatiefilm Robots in 2005. 
 
Midden mei 2007 raakte in Cannes bekend dat hij door Hollywood gevraagd was voor de regie van de horror-thriller Mile Zero, met een scenario is van Holly Brix. Na problemen met de casting, zegde Van Looy dit project af. Hij koos in de plaats voor de regie van de Vlaamse film Loft naar een scenario van Bart De Pauw. 
 
Hij is getrouwd met Nadine en samen hebben ze één zoontje, Lucas

Filmografie Erik Van Looy

De Premier - Thriller

De Premier

Thriller 
oktober 2016
The Loft - Thriller

The Loft

Thriller 
oktober 2014
Robots - Animatie Film

Robots

Animatie Film 
maart 2005
Ad Fundum - Drama, Komedie

Ad Fundum

Drama, Komedie