Filmografie Tine Reymer

Geboortedatum: 07/09/74 (47 jaar)
 Nationaliteit: België

Biografie

Tine Reymer (7 september 1974) is een Vlaamse actrice en zangeres. 
 
In 1996 studeerde ze af aan de kleinkunst afdeling van de Studio Herman Teirlinck. 
 
Ze tekende samen met Dimitri Leue voor heel wat kindertheatervoorstellingen In HETPALEIS voerden ze samen "Zee-mineur" en "Zee-majeur". In BRONKS onder andere "Zarah, of de vogels komen terug uit het Zuiden". Daar vervoegde Warre Borgmans het tweetal voor "Nonkel Eddy". In 2004 acteerde ze met Dimitri Leue en Wouter Hendrickx in HETPALEIS in "In de naam van Sebastiaan of hoe een steen aantrekkelijk kan zi Lees de volledige biografie ijn" waarvoor ze ook het kostuumontwerp verzorgde. 
 
Ze vertolkte de hoofdrol als Lena Belli in de televisieserie Sedes & Belli en had hoofdrollen in de films Windkracht 10 - Koksijde Rescue van Hans Herbots en Loft van Erik Van Looy. Met vriendin Tine Embrechts streed ze mee in Beste Vrienden. 
 
In 1998 zong ze voor Radio 1 de Jacques Brel nummers Les Flamandes en Fernand bij een tribute naar aanleiding van de twintigste verjaardag van zijn overlijden. In 2001 zong ze mee Liefde in van De Mens, in 2006 verzorgde ze de backing vocals op An Pierlé & White Velvet van An Pierlé. 
 
Van 1999 tot 2009 maakte ze deel uit van El Tattoo del Tigre. In 2006 richtte ze Billie King op, een band met een volledig vrouwelijke bezetting. 
 
In de herfst van 2010 ging ze op Country Ladies - A tribute-tournee langs de Vlaamse cultuurcentra met Roland Van Campenhout, Nathalie Delcroix en Eva De Roovere als country ladies. 
 
Sinds enkele jaren vormt Tine een koppel met acteur Peter Van Den Begin. In 2005 werd hun dochter Charlie geboren. Tweede dochter Thelma werd geboren in 2008. In 2002 kreeg Tine een groot verlies te verwerken toen haar jongere broer bij een motorongeval omkwam. 
 
Op zaterdag 20 augustus trouwden Tine Reymer met Peter Van Den Begin

Filmografie Tine Reymer

De Premier - Thriller

De Premier

Thriller 
oktober 2016

Nieuws over Tine Reymer

'Red Sandra' kaapt drie prijzen weg in Zweden - Actueel

'Red Sandra' kaapt drie prijzen weg in Zweden

De speelfilm 'Red Sandra' heeft afgelopen weekend in Stockholm op het Zweedse Hope International Film Festival drie prijzen weggekaapt: beste film, beste screenplay en beste acteur voor Sven De Ridder. Dat meldt distributeur Kinepolis Film Distribution in een persbericht. Verder lezen...
Mechelse stadsbioscoop opent op 8 oktober - Actueel

Mechelse stadsbioscoop opent op 8 oktober

Op 8 oktober opent in Mechelen de nieuwe stadsbioscoop. Het gebouw dat jarenlang leeg stond, werd de afgelopen twee jaar omgebouwd tot knusse filmzalen en een horecazaak. Lumière zal de bioscoop uitbaten en voornamelijk hedendaagse films met focus op Vlaanderen en Europa brengen. Verder lezen...
Stanley Tucci vocht in het geheim tegen kanker - Actueel

Stanley Tucci vocht in het geheim tegen kanker

In een interview met Vera magazine heeft Stanley Tucci voor het eerst openhartig gesproken over zijn strijd tegen kanker. Drie jaar geleden werd er tongkanker bij hem vastgesteld, iets wat de acteur geheimhield. Verder lezen...