Nebraska - Bespreking Cinema

   - 

“Hij heeft gewoon iets nodig om voor te leven,” probeert David Grant zijn moeder te sussen. Vader Woody werd namelijk door de politie opgepikt terwijl hij te voet op weg was naar Nebraska, dik duizend kilometer naar het oosten. En eenmaal Woody iets tussen zijn oren heeft, krijgt niemand het er nog uit.

Nebraska, de nieuwe film van Alexander Payne, houdt zoals zo vaak bij de regisseur het midden tussen komedie en tragedie (zie bijvoorbeeld ook Sideways of About Schmidt). In zijn beste werk weet hij bovendien precies waar de scheidingslijn tussen een welgemikte grap en lege kolder ligt, en die overtreedt hij hier geen enkele keer. Let maar op de koppen van de verzamelde familieleden of de figuur van de eeuwig foeterende moeder).

Met Bruce Dern vond Payne ook de gedroomde hoofdacteur, een man die een heel leven op zijn gezicht heeft en je het gevoel geeft dat hij onder zijn stilzwijgen diepe frustraties en ontgoochelingen verstopt. Dat geldt trouwens zeker voor de streek waarin alles zich afspeelt, kleine stadjes die zwaar getroffen zijn door de crisis en enkel nog mijmeren over de tijd toen alles nog goed was.

Strikt genomen heeft Nebraska weinig redenen om vrolijk gestemd te zijn maar toch je er met een grijns naar te kijken. En u hoeft zich geen zorgen te maken, uiteindelijk haalt de hoop het van de zorgen.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Nebraska

Nebraska

  Regie: Alexander Payne Met: Bruce Dern, Will Forte, June Squibb, Angela McEwan Een oude man, overtuigd dat hij het grote lot gewonnen heeft met een weinig geloofwaardige trekking, probeert naar Nebraska te gaan om zijn winst op te halen. Zijn familie maakt zich zorgen. Ze denken dat hij begint te dementeren en willen hem in een verzorgingstehuis plaatsen. Maar één van zijn... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: