(2) GUN(S) FOR HIRE - Bespreking Cinema

   - 

Hollywood houdt nog altijd van buddy movies, maar wil ze niet echt vernieuwen. 2 Guns met Denzel Washington en Mark Wahlberg als buddies is daar een mooi voorbeeld van.

2 Guns probeert niet eens te verbergen waar de mosterd werd gehaald. De relatie tussen de twee buddies werd zo geplukt uit 48 hrs. Wat wil zeggen dat ze elkaar sympathiek vinden, maar dat enkel kunnen uiten door mekaar te beschieten. De plot werd dan werd dan weer gehaald bij Charley Varrick en For a few Dollars more. Maar als Tarantino mag graaien uit zijn favoriete genrefilms, mogen anderen dat ook. Het verschil hier is dat Tarantino zich een auteur met final cut mag noemen en dat Ijslander Baltazar Kormakur – in het geval van 2 Guns toch – beperkt werd tot een ‘gun for hire’. Kormakur doet zijn best om genres te mixen en ze daarbij te ondermijnen. Maar hij gaat nooit ver of wordt nooit persoonlijk. Waardoor deze film nooit op een interessante manier zijn nihilistisch kantje toont .2 Guns blijft Hollywood op zijn pseudo-brutaalst.

Zeer vermakelijk dankzij het leuke samenspel van Washington en Wahlberg. Maar je voelt dat bepaalde beperkende commerciële regels de film overheerst hebben.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
2 Guns

2 Guns

Actie  Regie: Baltasar Kormakur Met: Mark Wahlberg, Denzel Washington, Paula Patton In deze explosieve actiefilm gebaseerd op een graphic novel volgen we twee agenten op de voet, die samen op de vlucht zijn. Academy Award® winnaar Denzel Washington en Mark Wahlberg spelen de hoofdrollen in deze nieuwe 'all-star cast' film, 2 Guns. Drug Enforcement Agency-agent Bobby Trench (Dan... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: