My Neighbor Totoro, Spirited Away: Meester Hayao Miyazaki gaat op pensioen. - Actueel Cinema

   - 

Venetië is en blijft een stad volgeladen met emotie… Het is dan ook deze locatie die de Ghibli studios hebben gekozen om het pensioen aan de kondigen van de grootmeester van de Japanse animatie: Hayao Miyazaki, 72 jaar.

De carrière van deze animédichter, die ons ware pareltjes nalaat zoals My Neighbor Totoro, Princess Mononoke, Spirited Away (Gouden Beer in Berlijn in 2002) of nog Ponyo, begint in de jaren 1960. Hij werkt dan voor meerdere televisieproducties (onder andere Heidi), en kent een mooi succes met zijn eerste (en tevens uitstekende) tekenfilm The Castle of Cagliostro (einde jaren ’70). Sinds heeft hij meegewerkt aan meerdere films, maar ook geregisseerd, geproduceerd en gescenariseerd, onder anderevoor de Ghibli Studio’s die hij mee opricht in 1985.

Maar wees niet te triest, de meester leeft nog steeds, net zoals zijn oeuvre, en we kunnen zelfs nog zijn laatste creatie op het grote scherm gaan bewonderen: The Wind Rises (2013), voorgesteld in competitie op de Mostra.

 

 Meningen

 Meer info over de films

My Neighbor Totoro

My Neighbor Totoro

 Regie: Hayao MiyazakiTwee meisjes verhuizen met hun vader naar het platteland om in de buurt te zijn van het verpleegtehuis waar hun moeder ligt. Satsuki en Mei ontdekken dat het nabijgelegen bos bevolkt is door wonderlijke wezens. Ze raken al snel bevriend met deze buren en beleven magische avonturen. Programmatie
Trailers

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: