"Red 2", "The Look of Love", "Grand Central"... Uw Cinereview! - Actueel Cinema

   - 

Deze woensdag begint weer een boordevolle bioscoopweek! Actie, fantasy, romantiek, humor, ... onmogelijk dat u uw gading niet vindt! De Cinereview staat weer boordevol filmnieuws!

‘Red 2’, de laatste van Dean Parisot, is een mix van humor en actie. De cast is er één om u tegen te zeggen, en overtreft zelfs die van het indrukwekkende eerste luik (2010). Anthony Hopkins, Catherine Zeta-Jones en Lee Byung-Hung vervolledigen het actieteam! Op het programma staan reizen en kernwapen-bedreigingen. En gezien Cinenews er van houdt haar trouwe lezers in de watten te leggen, nodigen we u uit om deel te nemen aan de wedstrijd “Red 2” en kans te maken op filmtickets in een bioscoop naar keuze. Het leven is toch mooi, niet?

We beginnen ons overzicht met de documentairefilm ‘The Look of Love’. Regisseur Michael Winterbottom brengt ons een zeer kleurrijk portret van Paul Raymond, een befaamde uitgever van porno en eigenaar van meerdere privé clubs, één van Engelands rijkste inwoners. Een pakkende duik in de merkwaardige wereld van dit vreemde individu... achter de schermen van een leven vol glitter en glamour ging het er thans veel tragischer aan toe.

Met ‘Grand Central’, pakt regisseuse Rebecca Zlotowski een gevoelig onderwerp aan: het gevaar van kerncentrales. Gary, een jongeman die verschillende jobs "verzamelt", vindt werk in één van die grote centrales. De stralingen en het gevaar maken vanaf dan deel uit van zijn dagelijkse sleur. Het is in deze risicovolle omgeving dat hij verliefd wordt op Karole, de vrouw van Toni. Wie weet wordt deze onmogelijke, verboden liefde wel even gevaarlijk als de kerncentrale?

In een ander genre, maar wel even gevaarlijk, vinden we ‘Byzantium’ terug, een fantasy drama geregisseerd door Neil Jordan, over een moeder en haar dochter, twee eeuwenoude vampieren die samen trachten te overleven. De jongste verkiest ouderen “te verlossen” uit hun pijn, terwijl de moeder meer weg heeft van een wellustig roofdier. Eens aangekomen in een vervallen kusthotel gaan ze terug in aanraking komen met spoken uit hun verleden.

In ‘Landes’ vertolkt Marie Gillain de rol van Liéna, een jonge weduwe die de gronden van haar overleden echtgenoot erft. Om zijn droom te eren beslist ze electriciteit te installeren in al de gebouwen. Maar haar familie en de moeilijkheden van de jaren ’20 gooien roet in het eten.

 

Ook nog deze week: ‘Les salauds’ met Vincent Lindon en Chiara Mastroianni, ‘Metro Manila’ een drama van Sean Ellis en de documentaire waar alle tienermeisjes heen willen ‘1D: This is us’.

Benieuwd naar meer? Ontdek dan snel onze reviews!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

 

 Meningen

 Meer info over de films

1D : This is Us

1D : This is Us

 Regie: Morgan SpurlockIn One Direction: This Is Us krijg je een exclusief kijkje achter de schermen in 3D bij de meest populaire boyband van nu: One Direction. De back-stage beelden worden afgewisseld met spectaculaire opnames van hun concerten. One Direction: This Is Us vertelt het bijzondere verhaal over Niall, Zayn,... Verder lezen... Programmatie
Trailers

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: