Jack Reacher - Bespreking Cinema

 
17 boeken heeft de Britse auteur Lee Child al geschreven over Jack Reacher en hij zet er elk jaar nog eentje bij in zijn rek. Waarom de filmproducenten het achtste avontuur uit het rijtje hebben gekozen om de held naar het witte doek te brengen, is mij niet helemaal duidelijk, al spreekt de plot wel tot de verbeelding. Dat Reacher een man verdedigt die in zijn ogen schuldig is, is een intrigerende invalshoek. Christopher McQuarrie, sinds zijn scenario voor 'The Usual Suspects' een naam met betekenis, maakt er op zich ook degelijk werk van, een gedreven actiethriller met een paar prima knokpartijen, shootouts en achtervolgingen. En een opgemerkte bijdrage van de eeuwig betrouwbare Robert Duvall. Als 'Jack Reacher' toch niet de voltreffer is die de makers voor ogen hadden, heeft het alles te maken met het hoofdpersonage. De slimme, sterke, lenige en uitgekookte ex-militair heeft namelijk wel veel talenten maar gedraagt zich zo zelfingenomen en (ondanks alle geilende vrouwenblikken) charmeloos dat hij vooral overkomt als een complete eikel. De slotconclusie is dat Jack Reacher niet aan zijn missies begint om een onschuldige van de fatale injectie te redden maar om te bewijzen dat zijn piemel langer is dan die van alle anderen. Trieste figuur eigenlijk. (RN)
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Jack Reacher

Jack Reacher

Politie, Drama  Regie: Christopher McQuerrie Met: Tom Cruise, Rosamund Pike, Richard Jenkins,... De actiefilm is gebaseerd op de succesvolle boekenserie van Lee Child. In de film onderzoekt de ex-militair Jack Reacher de moord op vijf onschuldige mensen. Hoewel er een verdachte is, twijfelt hij aan de schuld van deze persoon en diept hij de zaak verder uit.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: