Moneyball - Bespreking Cinema

 
Het was een schok (of toch zeker een verrassing) toen Brad Pitt een paar weken geleden aankondigde dat hij er binnen drie jaar mee kapt als acteur. Dan is hij namelijk 50 en wil hij zich nog enkel op de ontwikkeling en productie van nieuwe projecten toeleggen. De ironie van de hele zaak is dat Pitt tegenwoordig meer indruk maakt op het scherm dan ooit tevoren. Van 'The Assassination of Jesse James' en 'Burn After Reading' tot 'Inglourious Basterds' en 'The Tree of Life', hij hoeft niemand nog te bewijzen dat hij meer is dan enkel een fraai uiterlijk. 'Moneyball' onderstreept die positieve evolutie alleen maar. Pitts vertolking als honkbalmanager Billy Beane vindt precies het juiste evenwicht tussen koppigheid, zelftwijfel en frustratie, en dat is lang geen eenvoudige opdracht. De acteur wordt natuurlijk wel gesteund door een film die ook op alle andere vlakken stevig op poten staat. Zijn medespelers laten geen steken vallen (vooral Jonah Hill laat zich opmerken), regisseur Bennett Miller toont dat 'Capote' geen toevalstreffer was en het script van Aaron Sorkin en Steve Zaillian is even fascinerend als geestig. Een van de betere films van het jaar, ook voor kijkers die geen fluit afweten van honkbal. (RN)
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Moneyball

Moneyball

  Regie: Bennett Miller Met: Brad Pitt, Philip Seymour Hoffmann, Jonah Hill Brad Pitt speelt in MONEYBALL Billy Beane, de manager van het honkbalteam Oakland Athletics, die op geheel eigen wijze en met een baanbrekende analyse een succesvolle honkbalploeg samenstelde.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: