Frans gerecht verstrengt beschermingsstatuut van acteur Alain Delon - Actueel Cinema

   - 
Frans gerecht verstrengt beschermingsstatuut van acteur Alain Delon

De 88-jarige Franse acteur Alain Delon is door het gerecht onder het statuut van "versterkte curatele" geplaatst, een beschermingsmaatregel voor kwetsbare meerderjarigen. Delon was begin dit jaar al onder bescherming van justitie gesteld, waardoor hij geen belangrijke rechtshandelingen, zoals bijvoorbeeld de verkoop van vastgoed, meer kon stellen zonder goedkeuring van een derde. Het statuut van "curatelle renforcée" gaat nog een stap verder. Het beheer van alle financiën wordt dan toevertrouwd aan een "curateur".

Het beschermingsstatuut bewijst zijn nut voor kwetsbare volwassenen die dagelijkse handelingen verwaarlozen, bijvoorbeeld als gevolg van een ziekte. Delon werd in 2019 getroffen door een beroerte.

Het beschermingsstatuut werd toegekend door de rechtbank van Montargis. Dat gebeurde na een hoorzitting donderdag die meer dan twee uur duurde, bericht de Franse zender BFMtv, in het bijzijn van dochter Anouchka Delon en de advocaten van de andere kinderen.

Het statuut van "versterkte curatele" kan tot vijf jaar gelden en eenmalig verlengd worden.

(Belga / VDH)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: