Lumière klaar voor 2de editie pop-upcinema in Knokke-Heist na eerste succesvolle editie in 2023 - Actueel Cinema

   - 
Lumière klaar voor 2de editie pop-upcinema in Knokke-Heist na eerste succesvolle editie in 2023

Lumière Groep opent een tweede zomer op rij de pop-upcinema 'Lumière aan zee' in CC Scharpoord in Knokke-Heist. In de zomer van 2023 vonden 6.400 bezoekers de weg naar de pop-upcinema. Ook in 2024 zal Knokke-Heist aansluiten bij zijn roemrijke filmtraditie en zijn vermaarde reputatie van trefpunt voor filmliefhebbers waarmaken. 

Van 2 juli tot en met 25 augustus kunnen inwoners en bezoekers van Knokke-Heist en omgeving elke week, van dinsdag tot en met zondag in de schouwburg van CC Scharpoord terecht voor drie filmvoorstellingen per dag.

Ook deze zomer engageert Lumière zich een extra ontspanningsaanbod aan de kust te creëren met een gebalanceerde mix van blockbusters, familiefilms, arthouse (denk aan de revelaties van de Berlinale en Cannes Filmfestival) en gevestigde klassiekers. 

'Lumière aan zee' biedt méér dan de programmatie van de films volgens de releasekalender. De pop-upcinema zet extra in op beleving met evenementiële vertoningen. Wekelijks zullen boeiende gastsprekers er hun lievelingsfilm voorstellen. Samenwerkingen met lokale culturele organisaties zullen het cultuuraanbod verbreden en ook het aanpalende Café Cultuur zal smakelijke formules op het menu zetten.

De feestelijke opening is voorzien op 2 juli. Het programma zal vanaf mei te raadplegen zijn via lumiereaanzee.be, ook de ticketverkoop start dan. 

'Lumière aan zee' in Cultuurcentrum Scharpoord staat met haar 426 comfortabele zitjes, 4K laserprojectie en hypermoderne ventilatiesysteem opnieuw garant voor een State-of-the-Art filmervaring. De pop-upcinema aan de kust is een mooie aanvulling op de vier bestaande Lumière bioscopen in Brugge, Mechelen en Antwerpen (Cinema Cartoon’s en Lumière Antwerpen). 

Jon Michelena, Head of Cinema Lumière: "Meer dan 6.000 bezoekers vonden vorig jaar de weg naar de pop-upcinema. Het publiek wist het initiatief duidelijk te appreciëren en dat geeft vertrouwen en heel veel goesting voor een vervolg. Gezien de enthousiaste reacties van vorig jaar zijn we ervan overtuigd dat we de bezoekers opnieuw kunnen bekoren met een uitstekende selectie van films."

Jan Morbee, burgemeester Knokke-Heist: "We zijn verheugd om 'Lumière aan zee' deze zomer opnieuw te verwelkomen in Cultuurcentrum Scharpoord. We kijken uit naar een zomer vol filmgenot, ontspanning en cultuur waarbij ontmoeting en plezier centraal staan voor inwoners én bezoekers!"

Programmatie en tickets via www.lumiereaanzee.be. Iedereen kan inschrijven op de nieuwsbrief en @Lumierecinema.be volgen op social media om op de hoogte te blijven van de pop-upcinema.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: