The Box - Bespreking Cinema

 
Nauwelijks tien pagina's. Zoveel heeft 'Button, Button', het verhaal van Richard Matheson waarop 'The Box' gebaseerd is, om het lijf. Koppel krijgt doos en uitleg, ruziet over de vraag of ze op de knop zouden drukken, doet het toch en loopt tegen een verrassende ontknoping aan. Van die simpele fabel heeft regisseur Richard Kelly nu een wilde SF-thriller gemaakt (met samenzweringstheorieën, bloedende neuzen en ontbrekende lichaamsdelen inbegrepen). Kelly's aanpak is niet bepaald de duidelijkste. Je verlaat 'The Box' immers met evenveel vragen als je binnen bent gestapt. Aan de andere kant moet je Kelly bewonderen om zijn pure lef en het feit dat hij zijn film überhaupt voor elkaar heeft gekregen (binnen het studiosysteem nog wel). Natuurlijk zijn durf en ambitie op zich geen redenen genoeg om een film te kunnen smaken, maar gelukkig kan 'The Box' ook echte troeven op tafel leggen. Kelly's bijzondere visie op de wereld en op de cinema zorgen er bijvoorbeeld voor dat je voortdurend op het puntje van je stoel zit, al was het maar omdat je geen flauw idee hebt waar de regisseur zijn film nu weer naartoe zal sturen. Dat je ondanks de bevreemdende inkleding ook echt iets om de personages geeft (inclusief de man met het half weggevreten gezicht), onderstreept helemaal dat 'The Box' alles behalve leeg is. (RN)
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
The Box

The Box

Thriller  Regie: Richard Kelly Met: Cameron Diaz, James Marsden, Frank Langella Een mysterieuze houten doos wordt gedeponeerd voor het huis van een jong getrouwd koppel. Een aantal dagen later komen ze te weten dat ze 1 miljoen dollar kunnen verdienen als ze op de rode knop van de doos duwen. Dat betekent echter ook dat een vreemdeling sterft.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: