Ryan Gosling spreekt zich uit tegen de uitsluiting van Greta Gerwig en Margot Robbie van de Oscars - Actueel Cinema

   - 
Ryan Gosling spreekt zich uit tegen de uitsluiting van Greta Gerwig en Margot Robbie van de Oscars

"Er is geen Ken zonder Barbie", zei Ryan Gosling dinsdagochtend na de bekendmaking van de Oscarnominaties. De "Barbie"-ster, die een nominatie kreeg voor beste bijrol, sprak zich uit tegen de weigering van de Academy om Margot Robbie te nomineren in de categorie beste actrice en Greta Gerwig in de categorie beste regisseur.

"Ik ben zeer vereerd dat ik genomineerd ben door mijn collega's naast zulke opmerkelijke artiesten, in een jaar dat gekenmerkt wordt door zoveel geweldige films. En ik had nooit gedacht dat ik dit ooit zou zeggen, maar ik ben ook ongelooflijk vereerd en trots dat het is voor het spelen van een plastic pop genaamd Ken," begint Goslings verklaring. "Maar er is geen Ken zonder Barbie, en er is geen 'Barbie'-film zonder Greta Gerwig en Margot Robbie, de twee mensen die het meest verantwoordelijk zijn voor deze historische en wereldberoemde film."

Greta Gerwig en Margot Robbie waren twee grote kanshebbers voor de nominaties van dinsdag en veel critici en fans dachten dat zij de favorieten waren. Margot Robbie was alleen genomineerd als producent van de film in de categorie Best Picture, terwijl Greta Gerwig alleen een knipoog kreeg in de categorie Best Adapted Screenplay. Maar de afwezigheid van het duo in de categorieën beste actrice en regisseur was een van de meest besproken van de dag.

"Geen erkenning zou mogelijk zijn voor de acteurs in de film zonder hun talent, moed en genialiteit. Om te zeggen dat ik teleurgesteld ben dat ze niet genomineerd zijn in hun respectievelijke categorieën zou een understatement zijn," vervolgt Gosling. "Tegen alle verwachtingen in, met niets meer dan een paar zielloze, schaars geklede en gelukkig kruisloze poppen, lieten ze ons lachen, braken ze onze harten, schudden ze de cultuur wakker en schreven ze geschiedenis. Hun werk moet erkend worden, net als dat van de andere genomineerden die het verdienen. Dat gezegd hebbende, ben ik erg blij voor America Ferrera en de andere ongelooflijke artiesten wier talent deze baanbrekende film mogelijk heeft gemaakt".

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Barbie

Barbie

Actie, Komedie, Avontuur  Regie: Greta Gerwig Met: Margot Robbie, Ryan Gosling, Ariana Greenblatt 'Barbie' volgt een van de poppen die in Barbieland woont. Ze wordt van school gestuurd omdat ze niet perfect genoeg is. Ze besluit vervolgens om op avontuur te gaan in de echte wereld.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: