Jean-Claude Van Damme was heel dicht bij deelname aan de cast van Fast & Furious - Actueel Cinema

   - 
Jean-Claude Van Damme was heel dicht bij deelname aan de cast van Fast & Furious

In een interview met de Telegraph vertelt Jean-Claude Van Damme over zijn recept voor succes. "Actie is heel internationaal. Iedereen begrijpt een vuistslag in het gezicht". Daar kan je niets tegenin brengen. De formule die van Jean-Claude Van Damme een ster maakte, is niet ingewikkeld. Een martial arts meester die bekend staat om zijn trappen, zijn splits en zijn betonnen billen (die regelmatig verschijnen in zijn films uit de jaren 90, alsof ze een contractuele verplichting waren) - Van Damme was de snelste en knapste ster van een generatie van totemische actie-iconen. Hij speelde in grote competities naast Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Dolph Lundgren en - jawel - zijn oude vriend Steven Seagal. "De grote vijf", zegt Van Damme.

Van Damme's naam alleen al staat voor een bepaald soort actie: low-budget VHS-films op groot scherm, films die de testosteron in tienerjongens en jonge mannen doen pompen. Maar vergis je niet: Van Damme was een echte Hollywood leading figure. Timecop - zijn hoogtepunt in 1994 - bracht meer dan 100 miljoen dollar op.

Maar Jean-Claude Van Damme viel in een alarmerend tempo van het podium - een val die deels werd gevoed door een cocaïneverslaving van 10 gram per dag en zijn salariseisen. Tegenwoordig neemt Van Damme de meeste van zijn films niet in Hollywood op. "Ik ben een buitenstaander", zegt hij. De artiest komt echter altijd weer op zijn pootjes terecht en vertelt hoe hem een rol in de "Fast & Furious"-saga werd aangeboden, maar Vin Diesel anders besloot: "Ze wilden me in Fast and Furious, en dat zou een geweldige cast zijn geweest. Maar Vin Diesel zei 'Nee, ik wil hem niet'". JCVD ging toen naar een andere gespierde franchise, de Expendables. Hij speelde de schurk Jean Vilain, die aan het einde van de film sterft. Maar zoals Sylvester Stallone tegen hem zei: "Waarom laten we Jean-Claude niet terugkeren als de tweelingbroer van Jean Vialn?

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: