John Wick: eindigen in schoonheid of terugkeren met een knal? - Actueel Cinema

   - 
John Wick: eindigen in schoonheid of terugkeren met een knal?

John Wick is niet te stoppen. Dat weten we nu. Maar na vier films met steeds uitgebreidere manieren om zijn vijanden af te maken, is de tijd gekomen om de wapens voorgoed neer te leggen. Zoals je je misschien herinnert, was er in de vorige film die confrontatie bij de Sacré-Coeur in Parijs tussen John Wick en de Markies (Bill Skarsgård). John ontsnapt niet... Het lijkt alsof het einde nabij is. 

"Ik kan het niet nog een keer doen"

In een interview met Collider legt de producent van de saga, Basil Iwanyk, uit dat de ster van de franchise, Keanu Reeves, graag wilt dat deze dood definitief is, dat de film (en Wick) definitief eindigen. "Na de tweede, derde en vierde film putte het maken van deze films Keanu volledig uit, zowel fysiek als emotioneel," legt Iwanyk uit. "Aan het einde zegt hij altijd: 'Ik kan het niet nog een keer', en we zijn het met hem eens. Deze man is gewoon een lege huls na de opnames, want hij stort zich er volledig op en geeft alles. Hij had zoiets van 'ik wil absoluut vermoord worden aan het einde van deze film'".

Maar terwijl Keanu Reeves klaar was om voorgoed afscheid te nemen van het personage, wilden Iwanyk en de andere producenten zichzelf speelruimte geven om hem terug te brengen. Gezien het feit dat hij in die beroemde laatste confrontatie alleen van een afstandje op de grond in elkaar zakt, is het mogelijk dat hij nog leeft. We zeiden tegen onszelf: 'Weet je, we laten een kleine opening van 10%'", legt Iwanyk uit.

"We willen allemaal nog een John Wick"

Het lijkt erop dat Keanu Reeves nu al iets meer geneigd is om die 10% te gebruiken. Als Keanu Reeves en John Wick-regisseur Chad Stahelski klaar zijn voor een nieuw hoofdstuk, zegt Basil Iwanyk dat hij erbij zal zijn. Hij is er vrij zeker van dat het uiteindelijk zal gebeuren. "We willen allemaal een nieuwe John Wick. We weten niet hoe het eruit zal zien of wanneer het zal gebeuren, maar we houden van elkaar en we houden van deze wereld."

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
John Wick 4

John Wick 4

Actie, Politie, Thriller  Regie: Chad Stahelski Met: Keanu Reeves, Chad Stahelski, Laurence Fishburne,... John Wick, excommunicado en nog steeds op de vlucht, ontdekt een manier om de High Table te verslaan. Om zijn vrijheid terug te krijgen, moet hij het opnemen tegen de Marquis de Gramont: een geduchte nieuwe vijand die overal ter wereld machtige allianties heeft gesmeed en Johns oude vrienden in... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: