'Napoleon': Joaquin Phoenix is sprankelend en meedogenloos in Ridley Scott's historische epos - Actueel Cinema

   - 
'Napoleon': Joaquin Phoenix is sprankelend en meedogenloos in Ridley Scott's historische epos

Napoleon is een epische actiefilm die de opkomst en ondergang volgt van de Franse keizer Napoleon Bonaparte, gespeeld door Oscar®-winnaar Joaquin Phoenix.

Tegen een adembenemende achtergrond, georkestreerd door de legendarische regisseur Ridley Scott, traceert de film Bonaparte's meedogenloze opkomst naar de macht door het prisma van zijn verslavende en wispelturige relatie met zijn enige ware liefde, Josephine. Het toont zijn visionaire militaire en politieke tactieken in enkele van de meest dynamische gevechtsscènes ooit gefilmd.

En de trailer bevestigt deze woorden. Oordeel zelf. 

Naast Phoenix, die de rol van "Napoleon" vertolkt, is er Vanessa Kirby als keizerin Josephine, Tahar Rahim als Paul Barras, Ben Miles als Caulaincourt, Ludivine Sagnier als Theresa Cabarrus en Matthew Needham als Lucien Bonaparte, Youssef Kerkour als maarschalk Davout, Phil Cornwell als Sanson 'The Executioner', Edouard Philipponnat als tsaar Alexander, Paul Rhys als Talleyrand, John Hollingworth als maarschalk Ney, Gavin Spokes als Moulins en Mark Bonnar als Jean-Andoche Junot.

Naast de hereniging met Phoenix werkt Scott opnieuw samen met scenarioschrijver David Scarpa van "All the Money in the World", die de film schreef. 

Deze Apple productie draait eind november in de bioscoopzalen en zal later ook te streamen zijn op Apple TV+.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Vin Diesel gaat de nieuwe 'Riddick' deze herfst filmen! - Actueel
Actueel

Vin Diesel gaat de nieuwe 'Riddick' deze herfst filmen!

Na jaren van ontwikkeling beginnen de opnames van 'Riddick: Furya' in augustus in Europa. Vin Diesel keert officieel terug naar de wereld van Pitch Black en de galactische antiheld Riddick, de sci-fi actiefranchise die van hem een begrip maakte. Verder lezen...
Napoleon

Napoleon

Historische film  Regie: Ridley Scott Met: Joaquin Phoenix; Vanessa Kirby Napoleon is een epische actiefilm die de opkomst en ondergang volgt van de Franse keizer Napoleon Bonaparte, gespeeld door Oscar®-winnaar Joaquin Phoenix. Tegen een adembenemende achtergrond, georkestreerd door de legendarische regisseur Ridley Scott, traceert de film Bonaparte's meedogenloze... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: