De Ijslandse speelfilm Beautiful Beings is een meeslepende mix van warmte en duisternis - Actueel Cinema

   - 

Nu woensdag 1 maart verschijnt Beautiful Beings van Guðmundur Arnar Guðmundsson, die we reeds kennen van het succesvolle Heartstone (2016), in de Belgische bioscoopzalen.

Het verhaal

Addi woont met zijn excentrieke moeder in het IJslandse Reykjavik. Na een incident met zijn klasgenoot Balli die gepest wordt, besluit hij zich over hem te ontfermen. Samen met twee van zijn kameraden verkent het kwartet hun ontluikende leven naar volwassenheid.

Een teder, gespannen portet over de tienerjaren

Beautiful Beings is een hartverwarmende, geloofwaardige en ontroerende coming-of-age van een groepje vrienden in Reykjavik. 

Het verhaal gaat over vriendschap, pesten en loyaliteit en wordt magistraal tot leven gewekt dankzij het uitstekend acteerwerk van de jonge cast met onder andere Birgir Dagur Bjarkason, Áskell Einar Pálmason en Viktor Benóný Benediktsson en het prachtig camerawerk.

Beautiful Beings is de officiële Oscar-inzending voor Ijsland en haalde de Officiële selectie van filmfestivals in Berlijn, Brussel, Oostende en Ramdam Festival.

Ontdek hier de programmatie van de film in je dichtstbijzijnde bioscoop.

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Beautiful beings

Beautiful beings

Drama  Regie: Guðmundur Arnar Guðmundsson Met: Birgir Dagur Bjarkason & Áskell Einar Pálmason Addi woont met zijn excentrieke moeder in het IJslandse Reykjavik. Na een incident met zijn klasgenoot Balli die gepest wordt, besluit hij zich over hem te ontfermen. Samen met twee van zijn kameraden verkent het kwartet hun ontluikende leven naar volwassenheid.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: