Devotion staat garant voor een scherpzinnig stukje geschiedenis en een opwindend oorlogsdrama - Actueel Cinema

   - 

Op 21 december verschijnt Devotion in de Belgische bioscoopzalen. Devotion is gebaseerd op het gelijknamige boek van Adam Makos en wordt geregisseerd door J.D. Dillard met in de hoofdrollen onder andere Glen Powell (Top Gun: Maverick, 2022 & Hidden Figures, 2017), Jonathan Majors (Da 5 Bloods, 2020 & White Boy Rick, 2018) en Joe Jonas.

1950, Koreaanse Oorlog. Twee jonge mannen, Tom Hudner (Glen Powell) en Jesse Brown (Jonathan Majors), worden geselecteerd voor een prestigieuze eenheid van de marine. Tom is marineofficier, Jesse een getalenteerde piloot die als eerste Afro-Amerikaan voor de Amerikaanse marine vliegt.

Tijdens de zware militaire opleiding groeit er een hechte vriendschap tussen de twee die op de proef wordt gesteld wanneer één van hen op vijandelijk gebied wordt neergeschoten.

Hoewel velen deze oorlogsfilm op het eerste zicht zullen vergelijken met Top Gun: Maverick (2022) staat Devotion volledig op zichzelf. De film gaat vooral over de hechte vriendschap tussen Brown en zijn wingman, Hudner. En ook Christina Jackson als Browns vrouw, Nix, speelt tevens een cruciale rol, die Browns diepe kwetsbaarheid en de liefde voor zijn gezin schetst. Devotion staat garant voor een scherpzinnig stukje geschiedenis en een opwindend oorlogsdrama.

Deze nieuwste release van J.D. Dillard vertelt op respectvolle wijze Browns verhaal voor een nieuwe generatie. Devotion won reeds de Audience Award op Film Fest Middelburg 2022.

Ontdek hier de programmatie van de film in je dichtstbijzijnde bioscoop!

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Devotion

Devotion

Actie  Regie: J.D. Dillard Met: Serinda Swan, Glen Powell, Jonathan Majors,... 1950, Koreaanse Oorlog. Twee jonge mannen, Tom Hudner (Glen Powell) en Jesse Brown (Jonathan Majors), worden geselecteerd voor een prestigieuze eenheid van de marine. Tom is marineofficier, Jesse een getalenteerde piloot die als eerste Afro-Amerikaan voor de Amerikaanse marine vliegt. Tijdens de... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: