Michael J. Fox krijgt ere-Oscar voor strijd tegen de ziekte van Parkinson - Actueel Cinema

   - 

Michael J. Fox, bekend uit de 'Back to the Future'-trilogie, heeft een ere-Oscar gekregen voor zijn strijd tegen de ziekte van Parkinson. De neurodegeneratieve aandoening stak een dertigtal jaar geleden de kop op bij de Amerikaans-Canadese acteur. 

Fox ontving de prijs zaterdagavond tijdens een gala-avond in Los Angeles. "Jullie doen me trillen, stop ermee", zo grapte de 61-jarige acteur toen hij de award in handen kreeg. Het publiek trakteerde hem op een staande ovatie. Fox noemde het winnen van de prijs een "totaal onverwachte eer". In 1991, toen hij amper 29 jaar oud was, werd Fox gediagnosticeerd met de ziekte van Parkinson. Wereldwijd lijden ongeveer tien miljoen mensen aan de aandoening die een sterk effect heeft op de motorische functie. In 1998 maakte Fox bekend dat ook hij ermee te maken had. Enkele jaren verdween hij dan ook van de beeldbuis om zich te focussen op zijn stichting die onderzoek naar de ziekte bevordert. Jaarlijks haalde de stichting meer dan een miljard dollar op. "Ik heb niets heldhaftigs gedaan", aldus de acteur zaterdag over zijn inzet. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: