'Top Gun: Maverick' op vier na meest winstgevende film ooit in VS en Canada - Actueel Cinema

   - 

'Top Gun: Maverick' werd vandaag de vijfde meest winstgevende film aller tijden in Noord-Amerika en springt daarmee over Marvels 2018-hit 'Black Panther'. 

'Top Gun: Maverick' heeft nu 701 miljoen dollar opgebracht in Noord-Amerika, terwijl 'Black Panther' tijdens zijn bioscooprun 700 miljoen dollar in het laatje bracht in eigen land, volgens Variety. 'Top Gun: Maverick' is de best verdienende Hollywoodfilm van 2022, met een wereldwijde brutowinst van 1,4 miljard dollar. De film is het langverwachte vervolg op 'Top Gun' uit 1986, met Tom Cruise die terugkeert als de beroemde marinepiloot Capt. Pete "Maverick" Mitchell, die nu een nieuwe generatie piloten moet opleiden. De vierde plek op de lijst van meest winstgevende films ooit in Noord-Amerika wordt bezet door James Camerons 'Avatar', met 760 miljoen dollar. Later deze maand wordt de kaskraker uit 2009 opnieuw uitgebracht in de bioscoop. 'Star Wars: The Force Awakens' is de grootste hit aller tijden in Noord-Amerika met een opbrengst van 936 miljoen dollar, 'Avengers: Endgame' staat op de tweede plaats staat met 858 miljoen dollar.

'Spider-Man: No Way Home' van vorig jaar staat op plaats drie met meer dan 800 miljoen dollar opbrengst in eigen land. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: