'Superman'-regisseur Richard Donner (91) overleden - Actueel Cinema

   - 

Richard Donner, regisseur van de eerste 'Superman'-film uit 1978, is overleden. Dat melden Amerikaanse media. Hij werd 91. 

Donner regisseerde onder meer populaire films als 'The Omen' (1976), 'Leathal Weapon' (1987) - met Mel Gibson en Danny Glover -,  en 'Scrooged' (1988). Zijn laatste film was '16 blocks' uit 2006. Donner werkte ook mee aan verschillende televisiereeksen. Donner had samen met zijn vrouw, producer Lauren Schuler, een productiehuis opgericht dat tientallen films produceerde, waaronder de populaire 'X-Men'-franchise. Het duo produceerde ook de kaskraker 'Free Willy' uit 1993. Steven Spielberg, met wie Donner 'The Goonies' (1985) maakte, looft zijn overleden collega-regisseur: "Hij had alles, echt alles. Hij was zo geliefd, ik kan gewoon niet geloven dat hij er niet meer is." (Belga / Belga)

© s_bukley / Shutterstock.com

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: