In seizoen twee van 'The Mandalorian' maken enkele oude bekenden hun opwachting - Actueel Cinema

    
Actueel
In seizoen twee van 'The Mandalorian' maken enkele oude bekenden hun opwachting

Goed nieuws voor fans van westerns met een tikkeltje sterrenstof: op 30 oktober verschijnt het nieuwe seizoen van 'The Mandalorian' op Disney+. Een vooruitblik op wat de gepantserde premiejager en baby Yoda te wachten staat in seizoen twee. 

Het eerste seizoen van 'The Mandalorian', de langverwachte 'Star Wars'-reeks van streamingdienst Disney Plus, was meteen een schot in de roos. De live-action space western die zich afspeelt in 'a galaxy, far far away' werd fel bejubeld en kon recent nog 15 Emmy-nominaties binnenhalen.

De klassieke formule van de gepijnigde cynicus en zijn ontwapenende metgezel bleek ook goed te werken in verre sterrenstelsels. Hoe stoer en eenzaam de in een stevig pantser verhulde premiejager Mandalorian - koosnaam 'Mando' - immers is, zo aaibaar is zijn compagnon de route Baby Yoda. In seizoen twee krijgen ze gezelschap van enkele oude bekenden. Het grootste nieuws is de terugkeer van een geliefd 'Star Wars'-personage: Boba Fett. De zwijgzame premiejager zal gespeeld worden door Temuera Morrison, die in de prequels de rol van Jango Fett voor zijn rekening nam.

Maar dat is niet alles: ook sci fi-legende Michael Biehn maakt zijn terugkeer naar het grote publiek in het tweede seizoen van 'The Mandalorian'. De acteur zou naar verluidt opduiken als een premiejager uit het verleden van Mando. Daarnaast verschijnen ook Bo-Katan Kryze (Katee Sackhoff) en Ahsoka Tano (Rosario Dawson) van 'Clone Wars' in seizoen twee. 'Santa Clarita Diet'-ster Tymothy Olyphant krijgt tevens een rolletje, al is nog niet bekend hoe dat er juist zal uitzien. Over de mysterieuze Greef Karga krijgt de kijker in seizoen twee steeds meer details te weten. En wat meer is: acteur Carl Weathers zal ook zelf een aflevering in het tweede seizoen regisseren. Ook scenarioschrijver Jon Favreau (ook bekend van 'Jungle Book', 'The Lion King' en 'Iron Man') zal voor één aflevering in de regiestoel plaatsnemen. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Meer info over de series

Al het nieuws cinema