Filmografie Giancarlo Esposito

Geboortedatum: 26/04/58 (62 jaar)
 Nationaliteit: Denemarken

Biografie

Giancarlo Giuseppe Alessandro Esposito (Kopenhagen, 26 april 1958) is een Italiaans-Amerikaans acteur, filmproducent en filmregisseur. 
 
Esposito is een zoon van een Afro-Amerikaanse moeder en een Italiaanse vader. Hij heeft gewoond in Europa, New York City en Cleveland, op zesjarige leeftijd verhuisde en settelde zijn familie zich in Manhattan. In zijn tienerjaren is hij opgegroeid in Westchester County. 
 
Esposito begon met acteren in het theater, hij maakte zijn debuut op Broadway in 1968 met de musical Maggie Flynn. Hierna heeft hij nog meerdere rollen Lees de volledige biografie n gespeeld op Broadway en Off-Broadway. 
 
Esposito begon met acteren voor televisie in 1979 met de film Tutti a squola. Hierna heeft hij nog meerdere rollen gespeeld in films en televisieseries zoals Taps (1981), Sesame Street (1982), The Cotton Club (1984), Do the Right Thing (1989), Malcolm X (1992), The Usual Suspects (1995), Nothing to Lose (1997), Homicide: Life on the Street (1998-1999), Ali (2001), Derailed (2005) en Breaking Bad (2009-2011). 
 
Esposito is ook actief als filmproducent en filmregisseur, in 1995 heeft hij de film The Keeper geproduceerd. In 2008 heeft hij de film Gospel Hill en in 2012 de film This Is Your Death geproduceerd en geregisseerd. 
 
Esposito is in 1995 getrouwd met Joy McManigal en zij hebben twee kinderen, Shayne (1997) en Kale (1998). Zij zijn later gescheiden

Filmografie Giancarlo Esposito

Nieuws over Giancarlo Esposito

Adil El Arbi en Bilall Fallah beginnen met opnames van 'Grond' - Actueel

Adil El Arbi en Bilall Fallah beginnen met opnames van 'Grond'

De Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah beginnen in Brussel samen met Mathieu Mortelmans aan de opnames van 'Grond'. De nieuwe fictiereeks gaat over een jonge ondernemer die grond vanuit Marokko naar België haalt om Marokkaanse moslims in te begraven. De serie wordt geproduceerd door... Verder lezen...
Vanavond op TV: Transformers - Actueel

Vanavond op TV: Transformers

Kijk vanavond, nu donderdag 9 juli, om 20u35 op Q2 naar "Transformers"!
Johnny Depp ontkent dat hij monster is - Actueel

Johnny Depp ontkent dat hij "monster" is

Op de tweede dag van de rechtszaak tegen de Britse tabloid The Sun heeft acteur Johnny Depp ontkend dat hij een "monster" is. De 57-jarige Hollywoodster beweert ook dat hij zijn ex-vrouw Amber Heard nooit geslagen heeft.
Johnny Depp ontkent woede-uitbarstingen bij start tabloid-proces - Actueel

Johnny Depp ontkent woede-uitbarstingen bij start tabloid-proces

Hollywood-acteur Johnny Depp heeft vandaag voor een Britse rechtbank verklaard dat hij geen problemen heeft met woedebeheersing. Het was de eerste dag van zijn rechtszaak wegens smaad tegen een Britse tabloidkrant die hem een "vrouwenmishandelaar" had genoemd.