ctrice en 'Queen of Technicolor' Rhonda Fleming overleden - Actueel Cinema

   - 

De Amerikaanse actrice Rhonda Fleming is afgelopen woensdag in Californië op 97-jarige leeftijd overleden, zo melden Amerikaanse media. De actrice werd in de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw beroemd. Ze brak door in de tijd dat de filmindustrie kleurenfilms lanceerde en het tijdperk van zwart-wit-films achter zich liet. Fleming (foto links) hield er de bijnaam 'Queen of Technicolor" aan over. 

De actrice schitterde in 1949 bijvoorbeeld samen met Bing Crosby in de kleurenprent 'A Connecticut Yankee in King Arthur's Court'. Maar ze was niet altijd enthousiast over haar doorbraak in kleur. "Opeens waren mijn groene ogen groen, mijn rode haar werd vuurrood en mijn huid zo wit als porselein", zei ze in een interview circa veertig jaar later. Fleming werd geboren in Hollywood als Marilyn Louis. Als scholiere in Beverly Hills begon ze op aandringen van een bekend agent uit de filmindustrie, Henry Willson, al rolletjes in films te spelen. Halverwege de jaren veertig werd ze onder meer beroemd met een rol in de film 'Spellbound' (1945) van Alfred Hitchcock. De film van de 'Master of Suspense' waarin ze speelde aan de zijde van Ingrid Bergman was meteen haar doorbraak bij het grote publiek. Vier jaar later verscheen ze voor het eerst in kleur, tot vreugde bij het publiek en filmproducenten. Fleming speelde in meer dan veertig films, met collega's als Kirk Douglas, Charles Heston, Burt Lancaster en de latere president Ronald Reagan. Met Reagan aan haar zijde speelde ze bijvoorbeeld in 'Tropic Zone'. Voor de liefhebbers: in die niet zo enthousiast onthaalde film speelde ze de eigenares van een bananenplantage en Reagan schiet haar te hulp. In de western Gunfight at the O.K. Corral (1957) stond ze samen met Douglas en Lancaster voor de camera's. In 1980 was er bijvoorbeeld nog de komedie 'The Nude Bomb', waarin ze de rol van 'Edith Von Secondberg' vertolkte.

De artiestennaam Rhonda Fleming nam ze al op 19-jarige leeftijd aan. Amerikaanse media meldden haar overlijden van afgelopen woensdag in Santa Monica pas in het weekend. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: