Star Wars' en 'Back to the Future' filmontwerper Ron Cobb is overleden - Actueel Cinema

   - 

Conceptuele filmontwerper Ron Cobb, die de iconische 'Back to the Future' DeLorean en 'Star Wars' Momaw Nadon hielp creëren, is op 83-jarige leeftijd overleden. 

Conceptuele filmontwerper en striptekenaar Ron Cobb is op 83-jarige leeftijd overleden. Cobb werd geboren in Los Angeles en begon als een underground stripkunstenaar die voor de animatiestudio van Walt Disney werkte, en werkte aan 'Sleeping Beauty'. Later keerde hij terug naar freelance, en nadat hij contact had gelegd met 'Dark Star'-schrijver Dan O'Bannon, scoorde hij banen als conceptueel ontwerper op de gefaalde 'Dune' bewerking van Alejandro Jodorowsky en op Ridley Scott's 'Alien'. Hij is nu vooral bekend omwille van zijn werk voor 'Star Wars' en 'Back to the Future'. Cobb begon te werken aan George Lucas's 'Star Wars' franchise in 1977 als een niet-erkende kunstenaar, en ontwierp een aantal fascinerende aliens, waaronder Momaw Nadon van de Mos Eisley Cantina. Daarna ging Cobb's carrière echt van start. Hij ontwierp het onmiskenbare Nostromo-schip van 'Alien', dat zowel een geliefd vliegtuig is onder sci-fi fans als een belangrijke inspiratiebron voor vele andere conceptkunstenaars. Later creëerde Cobb één van de meest opmerkelijke ontwerpen uit de filmgeschiedenis: de DeLorean uit 'Back to the Future'. Maar daar hield Cobb niet op. Hij werkte samen met Steven Spielberg aan 'Amazing Stories' en 'Close Encounters of the Third Kind' en ontwierp concepten voor 'Total Recall', 'Firefly' en nog veel meer.

Cobb overleed op zijn verjaardag gisteren in Sydney, Australië, op 83-jarige leeftijd, als gevolg van complicaties van Lewy body dementie. Een van de meest geliefde franchises voor wie hij ontwierp, 'Star Wars', deelde een eerbetoon aan hem op Twitter. De post drukt het verdriet van de makers van 'Star Wars' uit en omvatte een ontwerp van Momaw Nadon dat Cobb creëerde. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: