Streamz, het nieuwe streamingplatform van DPG Media en Telenet, start op maandag 14 september - Actueel Cinema

   - 

Op maandag 14 september 2020 schiet Streamz echt uit de startblokken. Vanaf die dag kan iedereen op het nieuwe streamingplatform van Telenet en DPG Media terecht voor een uitgebreid aanbod van zowel nieuwe Vlaamse series als klassiekers van eigen bodem, docu’s, een kidszone en de strafste internationale films en reeksen, goed voor meer dan 1000 titels bij de start. Dat werd vandaag bekendgemaakt door John Porter (CEO Telenet), Kris Vervaet (CEO DPG Media België) en Peter Vindevogel (CEO Streamz) tijdens een perslancering waar ook heel wat regisseurs en acteurs bij waren. CEO van VRT Frederik Delaplace bevestigde vandaag dat VRT ook premium titels in preview en cataloguscontent zal aanbieden aan Streamz. 

Streamz is vanaf 14 september voor iedereen beschikbaar via de Streamz-app en via Streamz.be. Voor €11,95 per maand kunnen abonnees op 4 schermen tegelijkertijd in HD kijken. Er is een gratis testperiode van 2 weken. Telenet-klanten kunnen Streamz ook bekijken via hun digitale televisie. Alle Telenet Play-klanten worden automatisch overgezet naar dit nieuwe aanbod. 

Het televisielandschap veranderde de afgelopen jaren enorm. Naast klassieke lineaire televisie wordt streaming en ‘on demand’ tv kijken steeds populairder. Vanaf maandag 14 september 2020 biedt Streamz een uniek lokaal aanbod, naast dat van de grote internationale spelers. Streamz bundelt voor het eerst voor iedereen de beste series van DPG Media, SBS/Woestijnvis en VRT en zorgt ervoor dat de kijker als eerste toegang krijgt tot heel wat nieuwe reeksen. Daarnaast zal Streamz ook zelf investeren in eigen reeksen: Streamz Originals. Dat aanbod wordt aangevuld met films en exclusieve internationale reeksen, waaronder alles van HBO. 

Voor dit najaar staan alvast de gloednieuwe Eén-reeksen Black-out en Cheyenne et Lola op het programma. Ook de Canvas-reeks Albatros, dat nu in preview op Play staat, zal te bekijken zijn op Streamz. Daarnaast biedt VRT heel wat catalogusreeksen aan zoals Geub, FC De Kampioenen, Eigen Kweek, De Ridder, De Parelvissers, Het Eiland, In De Gloria en De Ronde. 

Ook uitgebreid aanbod voor kids en tieners

Streamz bevat een aparte kidszone waar kinderen veilig naar kindertitels kunnen kijken. Ze vinden daar een uitgebreide selectie van bekende titels en gezichten als Puss in Boots, Shrek, Kung Fu Panda, Madagascar, Peppa Pig en Paw Patrol, en heel wat Ketnet-reeksen zoals Olly Wannabe, Helden en De Regel van 3S. Ook voor tieners zitten er series op maat in het aanbod zoals het gloednieuwe seizoen van D5R en wtFOCK, net als titels van Tagmag en Blackpills.

300 extra films per jaar met Streamz+

Naast Streamz, is er voor de cinefiel Streamz+. Bovenop het uitgebreide aanbod van Streamz, komt er een grote filmcatalogus bij: maar liefst 300 extra recente films zullen er per jaar op het platform komen. Zo zullen vanaf mid september onder andere kaskrakers als Jumanji: The Next Level, Harriet, 1917 en Les Misérables te zien zijn. Streamz+ kost maandelijks €19,95. 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: