Bryan Cranston en Adam Driver maken kans op Tony Award - Actueel Cinema

   - 

De "Breaking Bad"-acteur en de "Star Wars"-acteur zijn allebei genomineerd in de categorie beste mannelijke hoofdrol in een toneelstuk, dat werd vandaag bekendgemaakt tijdens de presentatie van alle nominaties voor de prestigieuze toneelprijzen in New York. 

De 63-jarige Cranston, bekend voor zijn rol als Walter White in de AMC-serie "Breaking Bad", is genomineerd voor zijn rol in "Network", een bewerking van de gelijknamige film uit 1976. Voor de acteur is het de tweede keer dat hij een Tony kan winnen. In 2014 ging hij al met de prijs naar huis voor het stuk "All the Way".

De 35-jarige Driver, die de rol van Kylo Ren vertolkt in de laatste "Star Wars"-saga, kan bekroond worden voor zijn rol in "Burn This", een drama over een getroebleerde relatie. De acteur werd nooit eerder genomineerd voor de theaterprijs. Andere acteurs die in dezelfde categorie kans maken zijn Paddy Considine, Jeff Daniels en Jeremy Pope.

De prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol in een toneelstuk kan naar "American Beauty"-actrice Annette Bening gaan. Zij is genomineerd voor haar rol in "Arthur Miller's All My Sons", haar tweede nominatie ooit. De actrice neemt het op tegen Laura Donnelly, Elaine May, Janet McTeer, Laurie Metcalf en Heidi Schreck. De grootste kanshebber om in de prijzen te vallen is de musical "Hadestown", naar de gelijknamige opera. Die werd maar liefst veertien keer genomineerd. Hij wordt op de voet gevolgd door de musicals "Ain't Too Proud - The Life and Times of the Temptations" met twaalf nominaties en "Beetlejuice" en "Tootsie" die beiden elf keer werden genomineerd. De toneelstukken die het meeste kans maken zijn "To Kill a Mockingbird" en "The Ferryman", beiden kunnen negen prijzen in de wacht slepen.

De Tony Awards worden op 9 juni voor de 73e keer uitgereikt in Radio City Music Hall in New York. De Britse komiek James Corden praat de show aan elkaar. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de film

Breaking Bad - Drama
1

Breaking Bad

Drama | 5 seizoen(en)  | 104 aflevering(en)
2008
Regie: Vince GilliganMet: Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris,...Walter White is scheikundeleraar. Op het moment dat zijn vrouw zwanger is van hun tweede kind, stort Walters wereld in. De dokter heeft namelijk vastgesteld dat hij terminaal ziek is. Walter heeft longkanker en lijkt niet lang meer te zullen leven. Om er voor te zorgen dat zijn gezin na zijn dood... Verder lezen...

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: