Bryan Cranston en Adam Driver maken kans op Tony Award - Actueel Cinema

    
Actueel
Bryan Cranston en Adam Driver maken kans op Tony Award

De "Breaking Bad"-acteur en de "Star Wars"-acteur zijn allebei genomineerd in de categorie beste mannelijke hoofdrol in een toneelstuk, dat werd vandaag bekendgemaakt tijdens de presentatie van alle nominaties voor de prestigieuze toneelprijzen in New York. 

De 63-jarige Cranston, bekend voor zijn rol als Walter White in de AMC-serie "Breaking Bad", is genomineerd voor zijn rol in "Network", een bewerking van de gelijknamige film uit 1976. Voor de acteur is het de tweede keer dat hij een Tony kan winnen. In 2014 ging hij al met de prijs naar huis voor het stuk "All the Way".

De 35-jarige Driver, die de rol van Kylo Ren vertolkt in de laatste "Star Wars"-saga, kan bekroond worden voor zijn rol in "Burn This", een drama over een getroebleerde relatie. De acteur werd nooit eerder genomineerd voor de theaterprijs. Andere acteurs die in dezelfde categorie kans maken zijn Paddy Considine, Jeff Daniels en Jeremy Pope.

De prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol in een toneelstuk kan naar "American Beauty"-actrice Annette Bening gaan. Zij is genomineerd voor haar rol in "Arthur Miller's All My Sons", haar tweede nominatie ooit. De actrice neemt het op tegen Laura Donnelly, Elaine May, Janet McTeer, Laurie Metcalf en Heidi Schreck. De grootste kanshebber om in de prijzen te vallen is de musical "Hadestown", naar de gelijknamige opera. Die werd maar liefst veertien keer genomineerd. Hij wordt op de voet gevolgd door de musicals "Ain't Too Proud - The Life and Times of the Temptations" met twaalf nominaties en "Beetlejuice" en "Tootsie" die beiden elf keer werden genomineerd. De toneelstukken die het meeste kans maken zijn "To Kill a Mockingbird" en "The Ferryman", beiden kunnen negen prijzen in de wacht slepen.

De Tony Awards worden op 9 juni voor de 73e keer uitgereikt in Radio City Music Hall in New York. De Britse komiek James Corden praat de show aan elkaar. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de series

Al het nieuws cinema

Friends meubelcollectie binnenkort te koop - Actueel

Friends" meubelcollectie binnenkort te koop

De razendpopulaire sitcom "Friends" blaast dit jaar 25 kaarsjes uit en dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan. De Amerikaanse meubelketen Pottery Barn brengt namelijk een meubelcollectie op de markt, met enkele iconische stukken uit de serie.
Hugh Grant ijvert voor einde sociale media - Actueel

Hugh Grant ijvert voor einde sociale media

Als het van Hugh Grant afhangt, zou sociale media geen lang leven meer beschoren zijn. "Ik zou er gewoon de stekker uittrekken", zei de "Notting Hill"-ster in de "My Favorite Episode" podcast van Variety.
Netflix schrapt omstreden scène uit 13 Reasons Why - Actueel

Netflix schrapt omstreden scène uit "13 Reasons Why"

Netflix heeft twee jaar na de première van de reeks "13 Reasons Why" beslist om een expliciete zelfmoordscène uit de laatste aflevering te schrappen. Dat meldt het streamingplatform via Twitter.
Marilyn Manson krijgt rol in miniserie van Stephen King - Actueel

Marilyn Manson krijgt rol in miniserie van Stephen King

De excentrieke Amerikaanse zanger Marilyn Manson heeft een rol te pakken in 'The Stand', een miniserie gebaseerd op het gelijknamige boek van auteur Stephen King. Dat vertelde Manson in een interview met hardrockmagazine Revolver.
Nieuwe 'Flintstones'-afleveringen in de maak - Actueel

Nieuwe 'Flintstones'-afleveringen in de maak

Alles komt terug, en dus ook 'The Flintstones'. De komische animatieserie over de prehistorische dorpsbewoners liep tussen 1960 en 1966 op de Amerikaanse zender ABC en krijgt nu een tweede leven, zo weet entertainmentmagazine Variety.
Netflix geeft smaakmaker uit 'Fyre'-docu eigen realityshow - Actueel

Netflix geeft smaakmaker uit 'Fyre'-docu eigen realityshow

Andy King: de naam zegt u wellicht niets, maar de man is wereldberoemd geworden toen hij in de populaire Netflix-documentaire 'Fyre' op geanimeerde wijze getuigde welke toeren hij moest uithalen om de watervoorraad van het gefaalde festival te redden. Het internet bombardeerde de eventplanner tot... Verder lezen...