Bryan Cranston en Adam Driver maken kans op Tony Award - Actueel Cinema

    
Actueel
Bryan Cranston en Adam Driver maken kans op Tony Award

De "Breaking Bad"-acteur en de "Star Wars"-acteur zijn allebei genomineerd in de categorie beste mannelijke hoofdrol in een toneelstuk, dat werd vandaag bekendgemaakt tijdens de presentatie van alle nominaties voor de prestigieuze toneelprijzen in New York. 

De 63-jarige Cranston, bekend voor zijn rol als Walter White in de AMC-serie "Breaking Bad", is genomineerd voor zijn rol in "Network", een bewerking van de gelijknamige film uit 1976. Voor de acteur is het de tweede keer dat hij een Tony kan winnen. In 2014 ging hij al met de prijs naar huis voor het stuk "All the Way".

De 35-jarige Driver, die de rol van Kylo Ren vertolkt in de laatste "Star Wars"-saga, kan bekroond worden voor zijn rol in "Burn This", een drama over een getroebleerde relatie. De acteur werd nooit eerder genomineerd voor de theaterprijs. Andere acteurs die in dezelfde categorie kans maken zijn Paddy Considine, Jeff Daniels en Jeremy Pope.

De prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol in een toneelstuk kan naar "American Beauty"-actrice Annette Bening gaan. Zij is genomineerd voor haar rol in "Arthur Miller's All My Sons", haar tweede nominatie ooit. De actrice neemt het op tegen Laura Donnelly, Elaine May, Janet McTeer, Laurie Metcalf en Heidi Schreck. De grootste kanshebber om in de prijzen te vallen is de musical "Hadestown", naar de gelijknamige opera. Die werd maar liefst veertien keer genomineerd. Hij wordt op de voet gevolgd door de musicals "Ain't Too Proud - The Life and Times of the Temptations" met twaalf nominaties en "Beetlejuice" en "Tootsie" die beiden elf keer werden genomineerd. De toneelstukken die het meeste kans maken zijn "To Kill a Mockingbird" en "The Ferryman", beiden kunnen negen prijzen in de wacht slepen.

De Tony Awards worden op 9 juni voor de 73e keer uitgereikt in Radio City Music Hall in New York. De Britse komiek James Corden praat de show aan elkaar. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de series

Al het nieuws cinema

Derde seizoen 'Stranger Things' 64 miljoen keer bekeken op 4 weken - Actueel

Derde seizoen 'Stranger Things' 64 miljoen keer bekeken op 4 weken

Tijdens de eerste vier weken die volgden op de release, is het derde seizoen van de Netflix-serie liefst 64 miljoen keer bekeken. Dat heeft het streamingplatform deze week zelf bekendgemaakt in een kwartaalbrief aan de aandeelhouders.
Jennifer Aniston breekt meteen Instagramrecord met nieuwe pagina - Actueel

Jennifer Aniston breekt meteen Instagramrecord met nieuwe pagina

Door eindelijk een eigen Instagramaccount aan te maken, heeft de Amerikaanse actrice Jennifer Aniston een wereldrecord gevestigd. Maar wat niemand wist, is dat Aniston al sinds jaar en dag op Instagram zat met een geheim account.
Amazon Prime komt met docuserie over Ted Bundy - Actueel

Amazon Prime komt met docuserie over Ted Bundy

Een nieuwe vijfdelige docuserie over de Amerikaanse seriemoordenaar Ted Bundy komt in 2020 naar Amazon Prime Video. De serie richt zich op de langdurige relatie van de seriemoordenaar met zijn vriendin.
'Desperate Housewife' Felicity Huffman meldt zich aan in gevangenis - Actueel

'Desperate Housewife' Felicity Huffman meldt zich aan in gevangenis

De Amerikaanse actrice Felicity Huffman, bekend van de tv-serie 'Desperate Housewives', heeft zich gisteren aangemeld in een gevangenis in Californië, waar ze twee weken achter de tralies zal zitten. De actrice werd in september veroordeeld tot twee weken gevangenisstraf voor het betalen van 15.000... Verder lezen...
Speeddate met... Patrice Toye! - Actueel

Speeddate met... Patrice Toye!

Muidhond van Patrice Toye (Rosie, Little Black Spiders) ging op het Filmfest Gent in wereldpremière én opende de officiële competitie. Best een moedige keuze van de programmators, aldus de regisseusse, gezien de gevoelige thematiek die ze erin aan bod laat komen. Daar is ze blij om. Er rust een... Verder lezen...    Verder lezen op Cinevox
5 zombieseries voor fans van THE WALKING DEAD - Actueel

5 zombieseries voor fans van THE WALKING DEAD

Omdat het tiende seizoen van The Walking Dead net is van start is gegaan en Halloween dichterbij komt, selecteerde Cinenews vijf ZOMBIEseries die zéker en vast de moeite waard zijn.
Amerikaanse acteur Robert Forster overleden - Actueel

Amerikaanse acteur Robert Forster overleden

De Amerikaanse acteur acteur Robert Forster is vrijdag in Los Angeles overleden. Dat bericht de Britse openbare omroep BBC. Forster was vooral bekend van zijn rol in de film "Jackie Brown" van Quentin Tarantino, waarvoor hij genomineerd werd voor een Oscar voor beste mannelijke bijrol. De acteur... Verder lezen...
Will Smith werkt aan spin-off van 'Fresh Prince of Bel-Air' - Actueel

Will Smith werkt aan spin-off van 'Fresh Prince of Bel-Air'

Acteur Will Smith werkt aan een spin-off van de comedyserie 'The Fresh Prince of Bel-Air', die in de jaren 90 furore maakte. Dat berichten Amerikaanse media. De populaire sitcom deed de ster van Smith rijzen en lanceerde zijn acteercarrière.