Stad Chicago dient klacht in tegen acteur Jussie Smollett wegens overuren - Actueel Cinema

    
Actueel
Stad Chicago dient klacht in tegen acteur Jussie Smollett wegens overuren

De stad Chicago heeft tegen de Amerikaanse acteur Jussie Smollett (36) een klacht ingediend. De acteur zou valse verklaringen hebben afgelegd die de politie vele uren overwerk hebben bezorgd. 

De autoriteiten hebben de klacht bevestigd aan de website 'Entertainment Tonight'. Ze eisen van de ster van de tv-serie 'Empire' een boete van 130.000 dollar of 116.000 euro. "Meer dan twee dozijn agenten werden ingezet om de valse verklaringen van Smollett te onderzoeken", heet het in een verklaring van het stadsbestuur. De advocaat van Smollett heeft al laten weten dat zijn cliënt de boete niet zal betalen. De homoseksuele Afro-Amerikaanse acteur heeft volgens de politie twee mannen betaald om in januari een racistische en homofobe aanslag op hem te ensceneren.

Het openbaar ministerie verraste iedereen door de aanklacht tegen Smollett te laten vallen, maar de burgemeester van Chicago Rahm Emanuel was furieus. Hij zei dat Smollett de stad "misbruikt" had. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

HBO wijst Trump terecht na Game of Thrones referentie - Actueel

HBO wijst Trump terecht na "Game of Thrones" referentie

Het laatste seizoen van "Game of Thrones" kende zijn langverwachte première vorige week zondag. En ook Amerikaans president Donald Trump lijkt een grote fan. In een van zijn tweets kopieerde hij nogal nadrukkelijk de schijfstijl van de bekende serie. Een move waar HBO niet meteen mee was opgezet.
Matteo Simoni en Jurgen Delnaet te zien in 'Cold Courage' - Actueel

Matteo Simoni en Jurgen Delnaet te zien in 'Cold Courage'

Matteo Simoni en Jurgen Delnaet zijn volop bezig met de opnames van 'Cold Courage', een nieuwe internationale fictiereeks. Momenteel draait de ploeg scènes in Antwerpen. 'Cold Courage' zal later te zien zijn op VTM.
Ster uit 'Game of Thrones' lanceert oproep: - Actueel

Ster uit 'Game of Thrones' lanceert oproep:

Het immense succes van 'Game of Thrones' heeft een onverwachte bijwerking. De verkoop van huskies boomt, maar de dieren worden ook steeds vaker in de steek gelaten na een impulsieve aankoop
In 'Duelles' met Veerle Baetens! - Actueel

In 'Duelles' met Veerle Baetens!

Vanaf 24 april schittert Veerle Baetens als Alice Brunelles in de Franstalige film Duelles van Olivier Masset-Depasse. Een gestyleerde prent, die het thrillergenre à la Hitchcock in ere wil herstellen, over de band tussen twee vrouwen in de jaren zestig. Ze wonen naast elkaar in een koppelwoning.... Verder lezen...    Verder lezen op Cinevox
Johnny Depp slaat appartement ex-vrouw Amber Heard kort en klein - Actueel

Johnny Depp slaat appartement ex-vrouw Amber Heard kort en klein

Amber Heard heeft bij de rechtbank foto's ingediend die moeten aantonen hoe haar chique penthouse kort en klein werd geslagen door haar ex-man Johnny Depp. De foto's worden gebruikt als munitie in de rechtszaak die Depp heeft aangespannen tegen Amber, omdat zij hem heeft beschuldigd van... Verder lezen...