"Bill Cosby populair onder medegevangenen en personeel" - Actueel Cinema

   - 

De Amerikaanse komiek Bill Cosby, die nu ruim vier maanden in de gevangenis in Phoenix opgesloten is, zou behoorlijk populair zijn onder zijn medegevangenen. Volgens de woordvoerder van de van misbruik veroordeelde komiek zou ook het personeel lovend zijn over zijn cliënt. 

Cosby's woordvoerder Andrew Wyatt laat aan showbizzsite TMZ weten dat hij zijn cliënt inmiddels ruim een tiental keer de gevangenis heeft bezocht en dat hij tijdens deze bezoeken merkte dat Cosby goed in de smaak valt bij de aanwezigen. Wyatt vertelt dat andere gevangenen en ook hun aanwezige familie beginnen te klappen en juichen wanneer de "The Cosby Show"-acteur de bezoekersruimte in komt. Volgens Wyatt wordt zijn cliënt aangesproken als 'meneer Cosby' en vertelt de voormalig acteur geregeld grappen over zijn tijd bij "I Spy". De grootste 'fan' van de 81-jarige Cosby zou volgens Wyatt een vrouwelijk personeelslid zijn en ook de andere bewakers zouden zich respectvol gedragen tegenover de gevallen komiek. Zij zouden zich ook laten ontvallen dat zij vinden dat Cosby niet in de gevangenis thuishoort en vinden dat de rechter, die hem heeft veroordeeld, "corrupt" is. Cosby werd eind september veroordeeld tot een celstraf van drie tot tien jaar wegens seksueel misbruik van Andrea Constand.

De 81-jarige acteur werd in april schuldig bevonden aan drie gevallen van seksueel misbruik. Bij de strafbepaling werden deze zaken samengevoegd. Het juridisch team van de acteur liet meteen na de uitspraak al weten in hoger beroep te gaan en is inmiddels gestart met de procedure. Volgens de advocaten van Cosby heeft rechter Steven O'Neill veel fouten gemaakt bij de eerste behandeling van de zaak tegen Cosby in 2017, de tweede rechtszaak eerder dit jaar en de strafbepaling. Zo zou er onder meer zijn geknoeid met een tape die als bewijs is gebruikt.

De komiek, die dankzij zijn rol in de sitcom "The Cosby Show" jarenlang gezien werd als 'Amerika's vader', is door tientallen vrouwen beticht van seksuele intimidatie, drogeren en seksueel misbruik. vele zaken zijn echter verjaard. (Belga / Belga)

© Randy Miramontez / Shutterstock.com

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: